Mollet redueix el consum municipal d’aigua un 50 % durant el darrer any

27/03/2024 - 08:08

El Comitè Municipal de Sequera s’ha reunit per fer seguiment de les mesures d’estalvi i gestió de l’aigua que s’estan duent a terme a Mollet. Durant la reunió s’ha tornat a constatar la bona gestió de l’aigua que s’ha fet a la ciutat que ha permès reduir en un 50% el consum d’aigua municipal en un any.

Durant la reunió s’ha constatat la bona gestió de l’aigua que s’està fent a la ciutat que ha permès, entre d’altres, reduir en un 50% els consums municipals i en un 10 % el consum d’aigua total a la ciutat durant l’any passat. 

Aquesta reducció del consum d’aigua ha estat gràcies a mesures com: reducció  o eliminació de reg de zones verdes, neteja amb aigua freàtica, reducció de consums en instal·lacions esportives, reducció de consum en fonts ornamentals  i gràcies també a la conscienciació municipal i ciutadana. 

Actualment, el consum d’aigua de Mollet està en 153 litres per habitant i dia, el que situa a Mollet entre les ciutats que fan menys despesa d’aigua, molt per sota del límit fixat per la Generalitat tant en fase de preemergència com d’emergència en nivell 1. 

 

Nova línia de subvenció 

L’Ajuntament de Mollet de Vallès obrirà una nova convocatòria de subvencions a principis del mes d’abril per l’estudi de sistemes de reaprofitament d’aigües freàtiques en edificis plurifamiliars d’habitatges. 

Les actuacions que poden demanar subvenció comprenen tasques de redacció de projectes, estudis o anàlisi de la qualitat de l’aigua que tinguin com a objectiu dissenyar sistemes viables de reaprofitament d’aigües freàtiques per a usos comuns d’aigua no potable o bé l’estudi de la seva cessió a la xarxa pública d’abastament d’aigua. 

L’import màxim de la subvenció no podrà ser superior al 50% del pressupost dels honoraris professionals i fins a un màxim de 1.000 €.

 


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalMollet del Vallès
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha habilitat a l’escola Cal Músic un nou refugi bioclimàtic, que s’afegeix al primer creat al municipi, a l’escola Joan Salvat Papasseit. Els refugis bioclimàtics representen un espai d’alimentació per a espècies beneficioses, generant un hàbitat amb un equilibri ecosistèmic

Butlletí