La recollida orgànica porta a porta permetrà realitzar compost de qualitat per al camp de Menorca

Font: IB3 Noticies

21/02/2024 - 12:45

S'ha avaluat la quantitat d'elements impropis del rebuig orgànic des Castell a Menorca, que per ser aprofitable ha d'estar per sota del 15%​

La matèria orgànica representa un 50% del contingut d’una bossa de fems domèstica. No és un residu que es recicli amb freqüència, però gràcies al porta a porta això està canviant a Menorca. Aquesta matèria es pot convertir en compostatge per emprar-lo al camp de l’illa. El compostatge que produïa la planta de Milà fins ara era en gran percentatge vegetal. El fet que se li afegeixin altres orgànics, en millora la qualitat.

Perquè es pugui compostar, el rebuig ha de tenir menys d’un 15% de residus impropis, elements aliens a l’orgànic. Per mesurar-ho, a la planta es fan caracteritzacions. Aquesta setmana s’ha fet sobre el rebuig des Castell. La de Maó, que es va realitzar el desembre, va donar com a resultat un percentatge d’impropis del 5%.

El producte orgànic mesclat amb la resta de fems és perjudicial per al medi ambient. A la planta de Milà han de separar-lo manualment perquè la descomposició pot produir gasos i la proliferació de microorganismes. Una feina que, gràcies al porta a porta, es redueix substancialment.

 


 

Municipis: 
Balears

Relacionats

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

S’amplien les funcions de l’Aplicació mòbil del servei de recollida porta a porta de residus implantat als municipis d’Olèrdola, Sant Pere de Riudebitlles, Sant Quintí de Mediona, Sant Sadurní d’Anoia i Torrelavit.

Article

A mitjans mes, la recollida porta a porta s'estendrà a d'altres nuclis del municipi

Butlletí