Impulsen les primeres jornades de transició energètica i sostenibilitat del Camp de Tarragona

Font: Canal Reus

11/04/2024 - 08:05

Es tracta d'un seguit de xerrades i taules rodones que es duran a terme a les diferents comarques del 9 al 18 d'abril amb l'objectiu de divulgar i assessorar sobre els temes més importants pel que fa a les energies renovables i noves formes de consum energètic.

 

Del 9 al 18 d’abril tindran lloc les primeres Jornades de Transició Energètica i Sostenibilitat a l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat.

La xarxa d’Oficines Comarcal de Transició Energètica (OCTE) de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix  Penedès, la Conca de Barberà i el Priorat organitzen del 9 al 18 d’abril de 2024 les primeres Jornades  de Transició Energètica i Sostenibilitat del Camp, amb l’objectiu d’impulsar la transició energètica a les  nostres comarques i fer divulgació sobre aquells aspectes més importants quan parlem d’energies  renovables i noves formes de consum energètic. 

Les OCTE d’aquestes 5 comarques estan treballant en xarxa des de la seva creació a l’octubre de 2022, amb l’objectiu de fer avançar la transició energètica i les energies renovables al nostre territori,  generant coneixement i apropant-lo a la ciutadania. És en aquest sentit que s’ha organitzat aquesta  primera edició de les Jornades de Transició Energètica i Sostenibilitat del Camp. 

Les Jornades s’estructuren en diferents xerrades i taules rodones en les que prendran part diversos  experts per tractar temàtiques diferents en cada comarca, segons el calendari següent:  

 

Les Oficines Comarcals de Transició Energètica 

Les Oficines Comarcals del Transició Energètica es van crear en octubre de 2022 per desenvolupar l’estratègia SolarCat de la Generalitat, promogudes i gestionades per l’Institut Català de l’Energia  (ICAEN). La finalitat és la d’impulsar la implantació de projectes d’energies renovables en el territori,  especialment aquells que són distribuïts i participats per la ciutadania, i col·laborar en l’elaboració del  Pla Territorial d’Energies Renovables (PLATER), a nivell de cada comarca, un pla que està en elaboració. 

Durant aquest temps les OCTE de l’Alt Camp, el Baix Camp, el Baix Penedès, la Conca de Barberà i el  Priorat: 

- han informat els 111 municipis de les 5 comarques sobre el PLATER, fent d’enllaç entre l’equip  de redacció del pla, els municipis i la ciutadania

- han fet 170 accions d’assessorament a la ciutadania i 26 accions d’assessorament a empreses sobre rehabilitació energètica, energies renovables, mobilitat elèctrica, eficiència energètica, i  assessorament sobre subvencions. 

- Han fet 187 accions d’assessorament energètic a municipis de les 5 comarques sobre la  despesa energètica municipal, sobre els ajuts existents, i sobre projectes energètics als  municipis. 

- S’han fet 20 acompanyaments a iniciatives de comunitats energètiques  

- S’han fet 67 accions comunicatives i divulgatives en l’àmbit de l’energia. 

 


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

A més, s'ha deixat la previsió per poder doblar l'equipament en un futur i assolir les 300 plaques

Article

L'Ajuntament de Moià instal·la una xarxa de calor amb caldera de biomassa al voltant de l'Escola Josep Orriols i Roca.

Notícia

L’Ajuntament de Sant Vicenç del Horts inicia els treballs previs per instal·lar plaques fotovoltaiques a l’escola Sant Josep.

Butlletí