contaminació lluminosa

Article

El municipi osonenc de Rupit i Pruit ha rebut el distintiu d’Espai amb un Cel Nocturn de Qualitat, una qualificació que s’atorga a aquells municipis que tenen unes bones condicions per gaudir del medi natural nocturn i estan compromesos a desenvolupar una actualització de l’enllumenat cap a un model d’equilibri ambiental.

Notícia
La fundació certificarà que el cel té una qualitat excel·lent per a l'observació d'astres i, a més, és un exemple de protecció i conservació d'espècies que necessiten la foscor de la nit per sobreviure

El Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici encara la recta final per ser reconegut com a Reserva i Destinació Turística per la Fundació Starlight, vinculada a la Unesco. Aquesta fundació certificarà que el cel té una qualitat excel·lent per a l'observació d'astres i, a més, és un exemple de protecció i conservació d'espècies que necessiten la foscor de la nit per sobreviure.

Notícia

Un any després que la Generalitat declarés Saldes primer municipi amb un Espai amb un cel nocturn de qualitat de Catalunya, l’Ajuntament ha reduït ostensiblement la font de contaminació lumínica amb el canvi de la meitat dels fanals públics gràcies al suport de la Diputació de Barcelona i preveu canviar la resta d’instal·lacions aquest any. 

Notícia

La directiva no permet que s'escapi més d'un 1% de la llum per damunt del fanal i ha de ser ataronjada en zones rurals o pròximes a espais naturals protegits

Notícia

L’Ajuntament de Saldes ha aprovat el seu Pla de Prevenció de la Contaminació Lluminosa, un projecte de millora de les instal·lacions d’enllumenat públic de càracter innovador.

Notícia

L’Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya (ICGC) ha presentat la tecnologia que ha desenvolupat per a mesurar des de l’aire l’emissió de llum artificial i l’eficiència energètica.

Notícia

L'Ajuntament de Pallejà ha iniciat la substitució de diversos fanals. Els fanals de globus es canvien per d’altres amb llums led perquè compleixin amb la normativa de prevenció de la contaminació lluminosa.