JUSTÍCIA ECOSOCIAL

La justícia ecosocial relaciona els conceptes d’igualtat social i econòmica amb el medi ambient. Aposta perquè sense un respecte per al planeta no pot haver-hi una situació d’equitat dins de la societat. A més, molts dels moviments que lluiten per garantir-la denuncien que el sud global està pagant el col·lapse ambiental que han generat els països desenvolupats.

En aquest especial parlem amb l’Andreu Escrivà, la Charo Morán, la Cécile Barbeito, el Germán Llerena, el Cristian Moyano i dues empreses del sector privat que aposten per l’educació ambiental com una eina de canvi per a garantir el futur de les pròximes generacions.

Tots van participar en el recent III Congrés Nacional d’Educació Ambiental (CNEA): durant tres dies, i a través de diverses sessions, taules rodones i ponències, els participants van prendre el pols a l’educació ambiental com a eina clau per construir comunitats més capacitades per avançar cap a la justícia ecosocial. 

També en format butlletí.

 


 

Reportatge
Reportatge

Tres de cada quatre joves estan molt preocupats per la crisi climàtica. Molts d’ells creuen que el col·lapse ambiental incrementa la desigualtat entre classes socials.

Notícia

Unes 450 persones debaten sobre educació i justícia ecosocial a la tercera edició del Congrés Nacional d'Educació Ambiental de Catalunya.

Notícia

Unes 200 persones van assistir el 6 de juliol a l’acte de constitució de l’Assemblea Catalana per la Transició Ecosocial.