Heike Freire “L'educació o és ambiental o no és educació”.

Entrevista
20/03/2023 - 17:40

La Heike Freire Rodríguez és pedagoga i referent internacional en transformació educativa i desenvolupament amb contacte amb la natura.

Ens trobem amb la Heike Freire després de la seva ponència durant la jornada “Cap a on anem: Planificar i explorar en educació ambiental”, organitzada per la Diputació de Barcelona el passat 27 de gener en el marc del Dia mundial de l'educació ambiental.

Per a la Heike el contacte amb la natura és una eina bàsica de l’educació ambiental. Ens fa pensar en les maneres que tenim d’educar: de vegades agafem un llibre, una fitxa, quan no tenim gaire lluny una platja, un bosc, un tros de terra.

Per ella, aquest contacte podria ser quotidià, i sobretot, des de tots els llenguatges possibles: un contacte sensorial, amb les emocions, la intuïció… Com ens recorda, “L’aula és una presó que esclavitza la pedagogia”.


 

Relacionats

Article

 

Experts debaten sobre la planificació de l'educació ambiental en la jornada organitzada per la Diputació de Barcelona pel Dia Mundial de l'Educació Ambiental.

Acte
25/01/2024 - 17:00
Barcelona
Opinió


"Quan algú s’implica en una iniciativa, la pot entendre millor i pot conèixer de primera mà la problemàtica que tracta. I amb la ciència i la crisi climàtica això és més que necessari"
 

Butlletí