Fernando Valladares: “Hi ha alternatives al col·lapse ambiental que s’anuncia”

24/04/2023 - 17:00

Fernando Valladares Ros és investigador i director del grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC). Valladares conversa amb Sostenible.cat sobre les possibles alternatives al col·lapse ambiental al qual algunes veus de la comunitat científica veuen abocada la societat d’avui.

A més, recalca que calen assignatures transversals en tots els estudis sobre el canvi climàtic i la crisi del planeta. Les noves narratives i metàfores que proposes perquè les demandes de la comunitat científica siguin escoltades són de vital importància per iniciar el canvi que necessitem. Gràcies pel temps que ens has dedicat.

Ens trobem amb en Fernando Valladares després de la seva ponència durant el V Fòrum de Medi Ambient i Món Local que va tenir lloc el 28 de febrer i l’1 de març al TecnoCampus de Mataró, el punt de trobada entre els actors públics i privats per explorar línies de futur en l’àmbit de la sostenibilitat local. 


 

Podeu veure també la presentació que va fer al Fòrum: Les crisis futures són present: la ciència avisa i també proposa​.


 

Relacionats

Notícia

El Secretari General de les Nacions Unides, Antonio Guterres, ha declarat a la Cimera sobre l'Ambició Climàtica que la humanitat s'encamina cap a un augment de la temperatura de 2,8 °C, cosa que augmenta el perill i la inestabilitat. I

Notícia

L'Organització Meteorològica Mundial (OMM) i el Servei Copernicus de la Comissió Europea ha confirmat aquest dijous que el juliol del 2023 serà el mes més calorós mai registrat. 

Notícia

L'Alt Comissionat de l'ONU per als Drets Humans ha advertit que el dret a l'alimentació es troba amenaçat pel canvi climàtic.

Butlletí