Fernando Valladares: “Hi ha alternatives al col·lapse ambiental que s’anuncia”

24/04/2023 - 17:00

Fernando Valladares Ros és investigador i director del grup d’Ecologia i Canvi Global al Museu Nacional de Ciències Naturals (MNCN-CSIC). Valladares conversa amb Sostenible.cat sobre les possibles alternatives al col·lapse ambiental al qual algunes veus de la comunitat científica veuen abocada la societat d’avui.

A més, recalca que calen assignatures transversals en tots els estudis sobre el canvi climàtic i la crisi del planeta. Les noves narratives i metàfores que proposes perquè les demandes de la comunitat científica siguin escoltades són de vital importància per iniciar el canvi que necessitem. Gràcies pel temps que ens has dedicat.

Ens trobem amb en Fernando Valladares després de la seva ponència durant el V Fòrum de Medi Ambient i Món Local que va tenir lloc el 28 de febrer i l’1 de març al TecnoCampus de Mataró, el punt de trobada entre els actors públics i privats per explorar línies de futur en l’àmbit de la sostenibilitat local. 


 

Podeu veure també la presentació que va fer al Fòrum: Les crisis futures són present: la ciència avisa i també proposa​.


 

Relacionats

Reportatge
Reportatge. Especial Sequera

En el marc d’una forta crisi climàtica amb conseqüències devastadores, des de Sostenible.cat hem volgut fer un breu reportatge centrant l’atenció en les dificultats que pateixen agricultors i ramaders de Catalunya.

Article

El Castell de Lloret a Lloret de Mar obre el 28 d’abril amb una experiència immersiva dedicada a l’emergència climàtica.

Reportatge
Reportatge

L'informe Estat del clima mundial el 2022 de l'Organització Meteorològica Mundial posa de manifest els canvis observats a escala planetària tant a les zones continentals com als oceans i a l'atmosfera provocats per uns nivells rècord de gasos d'efecte hivernacle.

Butlletí