En marxa la campanya ‘Cuida l’aigua’ a Sant Vicenç de Castellet

27/03/2024 - 09:00

Està adreçada als infants de 8 a 12 anys i finalitzarà el dia 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua

Amb el lema “Cuida l’aigua”, l’Ajuntament posa en marxa una campanya per fomentar l’estalvi d’aigua en l’actual episodi de sequera. L’objectiu d’aquesta iniciativa és donar consells i recomanacions a la ciutadania i estalviar el màxim possible d’aigua davant l’extrema situació de sequera que afecta el conjunt del país.

Fa uns dies la regidora de Medi Ambient, Eulàlia Sardà, va fer entrega del material de la campanya a l’Escola Sant Vicenç, on va aprofitar per fer èmfasi en què: ‘’En aquesta etapa crítica, és essencial que tots prenguem consciència de la importància de conservar l'aigua i adoptar pràctiques sostenibles en la seva utilització. Des de l'Ajuntament, estem implementant mesures per millorar la gestió de l'aigua i, al mateix temps, és imprescindible que cada ciutadà contribueixi en aquesta iniciativa.’’

La campanya, que des de la setmana passada ja s’ha posat en marxa a l’Escola Sant Vicenç, està adreçada als infants de 8 a 12 anys i es preveu que tingui una durada d’unes tres setmanes, fins al 22 de març, Dia Mundial de l’Aigua.

L’objectiu de la campanya és ajudar a conscienciar i sensibilitzar les famílies, a través dels seus infants, de les diferents eines i pràctiques que es poden portar a terme a casa en el dia a dia fent veure que petits canvis en les rutines diàries poden suposar importants estalvis d’aigua.

Al llarg d’aquesta setmana, l’alumnat de 3r fins a 6è curs, s’endurà a casa un kit amb una bossa per recollir l’aigua de la dutxa mentre aquesta s’escalfa i, així, poder reutilitzar-la per netejar i/o regar les plantes; i una llibreta perquè cada família pugui anotar les accions que porten a terme amb la finalitat de reduir el consum d’aigua. La idea és que cada alumne pugui aportar idees a l’aula i exposi les mesures que es porten a terme a la seva llar.

 


 

Categories: 

Relacionats

Notícia

L'Ajuntament de Súria convoca un campionat d'estalvi d'aigua per promoure la reducció del consum domèstic en l'actual situació de sequera.

Article

L’objectiu del Pacte Social de l’Aigua és defensar la gestió pública, la transparència del servei la implicació de la ciutadania

Article

L'Ajuntament de Sant Vicenç de Castellet ha convocat una nova edició del Concurs de Fotografia de Natura Urbana que s'organitza en el marc de la Setmana de la Natura. 

Butlletí