Xavier Basora

Darreres aportacions

Era un pla que feia temps que s'esperava des del món de la conservació de la natura. I ara fa uns mesos el Consell de Ministres del Govern de l'Estat el va aprovar. Es tracta del Pla Estratègic del Patrimoni Natural i la Biodiversitat 2011-2017, un instrument que fixa el full de ruta de la política estatal de conservació i ús sostenible del medi natural. S'hi fixen vuit metes a mig termini i 39 objectius. Des de Sostenible hem volgut analitzar amb detall les mesures més innovadores.
Recuperar per no oblidar, per no perdre la identitat, per generar noves oportunitats tot aprofitant elements del passat. Aquests són els fonaments del nou llibre Recuperar: com revitalitzar l'essència del territori, presentat a Barcelona aquest 4 d'octubre. Es tracta del tercer volum de la col·lecció "Accions pel territori", una sèrie coeditada per l'Institut del Territori (IdT) i Edicions Tres i Quatre que pretén oferir idees i eines a la ciutadania per incidir en la gestió del territori. Aquest volum, com la resta, ha comptat amb el suport del Consell Assessor per al Desenvolupament Sostenible
Ja queda enrere el 2010, el que va ser l'Any Internacional de la Biodiversitat. Però la preocupació, a totes les escales, pel declivi de la riquesa biològica no ha disminuït, sinó tot el contrari. Nacions Unides ha declarat la dècada 2011-2020 com el Decenni Internacional de la Biodiversitat. La Comissió Europea va presentar el maig passat l'Estratègia europea de biodiversitat per al 2020. I l'Observatori de la Sostenibilitat a Espanya (OSE) ha publicat aquest mes de juny un dels informes més exhaustius elaborats fins al moment: "Biodiversidad en España. Base de la sostenibilidad ante el cambio global".