febrer 2022

Notícia

Aquest distintiu de qualitat ambiental s’atorga a indrets amb unes bones condicions per gaudir del medi natural nocturn i un compromís per desenvolupar una actualització de l’enllumenat cap a un model d’equilibri ambiental. El municipi de Sant Mateu de Bages està desplegant un pla de prevenció contra la contaminació lumínica que suposarà una reducció de gasos amb efecte d’hivernacle del 60%.

Notícia

Planteja una inversió global de 2.400 M€, que inclou noves mesures d'estalvi d'aigua, millora d'instal·lacions existents i renovació de la xarxa per fer més sostenible el cicle de l'aigua, entre altres mesures. Les actuacions del PECIA són necessàries per evitar un dèficit d'aigua potable d'11 hm3/any de cara al 2050, que podria ser de fins a 43 hm3/any en cas de sequera.

Notícia

L’any 2021 l’Ajuntament de Palau-solità i Plegamans va tramitar un total de 82 llicències -77 per edificis residencials i 5 per edificis empresarials- per a la instal·lació de plaques solars al municipi. El 2020 se n’havien tramitat 42 (39 residencials i 3 empresarials), el que suposa un augment del 95% en només un any.

Notícia

Catalunya rebrà 218 milions d’euros dels fons europeus de recuperació per accelerar la implantació de zones de baixes emissions i la transformació sostenible del transport urbà. Ho ha anunciat el ministeri espanyol de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, en un comunicat que detalla que el nostre país és el que rebrà més ajudes, un total de 44,96 euros per habitant.

Notícia

El servei de transport adaptat a demanda per a persones amb mobilitat reduïda, ofert pel Consell Comarcal del Baix Llobregat (CCBLL) i cofinançat per l’AMB, ha arribat aquest mes de febrer del 2022 a 12 municipis metropolitans més del Baix Llobregat. Disposar del certificat de discapacitat i el barem de mobilitat reduïda, requisits per poder beneficiar-se d’aquest servei, ofert pel Consell Comarcal del Baix Llobregat i cofinançat per l’AMB.

Notícia

Els embassaments del sistema Ter Llobregat se situen al 56% de la seva capacitat i des de fa setmanes que les dessalinitzadores han incrementat el seu ritme de producció (fins el 85%) per alentir el descens de reserves. Aquest escenari de prealerta no comporta cap tipus de restricció però incrementa l’ús de recursos no convencionals, així com la preparació amb els ens locals i les entitats d’abastament d’aigua dels plans d’emergència.

Notícia

La nova Fira de l’Energia i la Construcció Sostenible (FECS) ha reunit més de 4.500 persones i ha reafirmat l’alt interès que generen els reptes actuals de la transició energètica i la bioconstrucció. Celebrada de dijous a dissabte passat al Recinte Firal El Sucre, la FECS va tenir com a dies de més afluència el primer, més centrat en l’autoconsum i amb visitants més professionals, i el darrer, entorn de la bioconstrucció i amb un públic més general.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Celoni ha iniciat aquest 26 de gener els treballs per a substituir les actuals lluminàries de l'enllumenat públic dels polígons industrials del municipi amb tecnologia LED amb l'objectiu de reduir el consum energètic i les emissions de CO₂.

Notícia

A Castellbisbal, ja hi ha cinc equipaments públics amb plaques solars que generen energia per al consum propi. D’aquesta manera, es confirma el compromís municipal amb les energies renovables i amb la reducció de les emissions de CO2

Notícia

L’espai municipal ha rebut ja gairebé una desena de grups i que han conegut què és la transició energètica i com ser més eficients a casa seva.