gener 2022

Notícia
Xavigivax, CC BY-SA 3.0

Xavigivax, CC BY-SA 3.0

La UAB i el CED han publicat aquest 26 de gener el primer estudi que analitza les migracions internes a Espanya durant la pandèmia, on es constata que els moviments cap als municipis rurals van augmentar un 20,5%, mentres que les sortides van disminuir un 12,6%. Tot i això, una vegada passat el confinament, es van recuperar els valors previs a la pandèmia.

Notícia

Un equip de recerca de l’ICTA-UAB conclou que la diversitat de tècniques i mètodes per estudiar la contaminació dels mars i els oceans per microplàstics limita el coneixement actual d'aquest greu problema ambiental i que, probablement, els nivells d'aquests contaminants a la Mediterrània són superiors als estimats. L’estudi, publicat a Environmental Pollution, destaca la importància de definir un marc comú de mètodes i resultats per caracteritzar l'ampli espectre dels contaminants plàstics a la mar Mediterrània i el seu impacte.

Notícia

El servei de neteja de carrers es reforça significativament, amb especial atenció a la detecció i comunicació d’incidències. Entre les principals novetats de la recollida de deixalles, hi ha el tancament dels contenidors –que només es podran obrir amb targeta–, la seva organització en illetes amb totes les fraccions i el seu buidatge, que passarà a fer-se en horari diürn. El contracte també inclou el porta a porta als principals eixos comercials.

Notícia

Coincidint amb la celebració del Dia mundial de l’educació ambiental, el passat 26 de gener, el Ministeri de Medi Ambient, Agricultura i Sostenibilitat d'Andorra va informar que durant l’any passat un total de 15.827 usuaris van utilitzar material o van participar en tallers organitzats per Andorra Sostenible. Aquesta dada suposa un increment del 52% respecte a les xifres registrades el 2020.

Notícia

Un total de 46 centres escolars de Terrassa s'han inscrit aquest any en una nova edició del Programa d'Educació per a la Sostenibilitat de Terrassa (PEST), que organitza l'Ajuntament, i que se celebra des d'ara i fins el mes de maig. Enguany, més d'11.000 alumnes participaran en les més de 500 activitats incloses en aquesta programació.

Notícia

Un nou estudi ha estimat per primera vegada els beneficis per a la salut d'un canvi generalitzat cap a l'ús de la bicicleta per al transport urbà en 17 països dels cinc continents . L'estudi, publicat en Environmental Health Perspectives. Els resultats mostren que podrien evitar-se fins a 205.424 morts prematures a l'any si els 17 països inclosos en l'estudi aconseguissin nivells elevats d'ús urbà de la bicicleta per a l'any 2050.

Notícia

La regidoria de Serveis Urbans ha destinat un pressupost de 827.000 € per dur a terme la nova instal·lació. La depuradora està ubicada al carrer del Mirador del Port, a l’interior d’aquest complex portuari de Garraf.

Notícia

Una de les estratègies que impulsa l’Ajuntament per fer front a l’emergència climàtica és la implantació de cobertes verdes, per millorar la qualitat de vida dels ciutadans. El protocol, promogut per l’Institut del Paisatge Urbà i Qualitat de Vida, té per objecte ampliar el nombre de cobertes verdes en edificis municipals.

Notícia

En els propers mesos es posarà en marxa un projecte de modernització tecnològica i eficiència energètica del Complex Esportiu de Sant Esteve Sesrovires que inclou la instal·lació de plaques fotovoltaiques d’aquest equipament. La posada en marxa d’aquest projecte comportarà la reducció de 90 tones d’emissions de CO2 i un estalvi econòmic d’uns 47.000 euros anuals.

Notícia

Amb l’objectiu de fer de Can Vilalba un barri més sostenible i ecològic, l’Associació de Veïns de Can Vilalba ha arribat a un acord amb una empresa pionera a Catalunya en la instal·lació de plaques solars per abastir els habitatges del barri, així com els de la resta del municipi que ho sol·licitin, i aconseguir, entre d’altres coses, un estalvi significatiu en la factura de la llum.