abril 2019

Notícia

Durant tot aquest temps, les temperatures globals no van ser mai més de 2ºC superiors als nivells preindustrials, segons demostra una simulació per ordinador mai feta fins ara

Notícia

Amb l’objectiu de reduir la quantitat de residus abocats a la natura i donar visibilitat a la problemàtica, la Setmana Europea de la Prevenció de Residus proposa anualment el Clean-Up Day, una jornada de neteja que es fa de manera coordinada a tot el continent. A Igualada, a l’habitual jornada de neteja del riu oberta a tothom s’hi suma enguany una segona protagonitzada per treballadors d’empreses de la ciutat.

Notícia

El ple del Consell Insular aprova l'adhesió i assumeix la coordinació territorial entre municipis per assolir els objectius de reducció d'emissions d'aquest acord global que compromet a milers de governs locals de tot el món a assumir una agenda comuna d'objectius i accions per accelerar la descarbonització dels seus territoris, mitigar el canvi climàtic i adaptar-se als seus impactes.

Notícia

El Clúster de l’Energia Eficient de Catalunya convoca la 2a edició dels “Premis Emergent” adreçat als emprenedors i/o start-ups del sector de l’energia eficient a Catalunya amb motiu de la 7a edició de la Nit de l’Eficiència.

Notícia

 

El motiu seria que el reciclatge ja no seria rendible. Es tracta d'una situació que no només es produeix a Andorra sinó a tot el món i l'origen seria a la Xina, on es reciclava la majoria del material però ja no vol seguir fent-ho.

Notícia

Es concreten definitivament les línies d’ajudes per autoconsum, parcs fotovoltaics i aparcaments que se gestionaran a través del Govern central

Notícia

L'Ajuntament de Barcelona i Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre encarregada de gestionar el reciclatge dels residus d’envasos de vidre, posen en marxa una campanya informativa adreçada a les activitats comercials que generen residus de vidre.

Notícia

L'estratègia de gestió del carboni de l'AMB ha aconseguit disminuir els gasos amb efecte d'hivernacie emesos a l'atmosfera de les organitzacions que hi presten serveis, amb la qual cosa s'aproximen a l'objectiu del 30% el 2030 marcat per la Unió Europea. Aquest conjunt de mesures s'emmarca dins del Pla clima i energia 2030, el full de ruta que regirà l'acció climàtica i energètica de l'AMB durant els propers anys. A banda de la mateixa seu de l'AMB, 57 empreses (pròpies i vinculades) estan adherides a l'estratègia.

Notícia

La XVII Bicicletada del Besòs se celebrarà el diumenge, 19 de maig, i la gran novetat d’enguany és que la pedalada servirà també per recaptar fons per a la lluita contra el càncer, per aquest motiu s’ha afegit l’etiqueta #Kmcontraelcàncer.

Notícia

L’espai recuperat serà substituït per arbres, voreres més amples i aparcament per a bicicletes, molt important al centre d’Amsterdam, una ciutat on la majoria de mobilitat té lloc en bicicleta i només el 22 per cent dels viatges s’efectuen en cotxe.