maig 2018

Notícia

Alerta per la plaga d'un escarabat asiàtic invasor que està matant les moreres del Vallès Occidental i que amenaça d'estendre's per Europa i posar en risc cultius com pomeres, pereres o vinya. Escolta què diu l'investigador Victor Sarto, de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambiental de la UAB i del Departament d'Agricultura, sobre el nou escarabat vespa barrinador de les moreres. El muntatge és de la Txell Vallespí i el Salva Pou.

Notícia

Tarragona inicia el canvi dels 126 punts de llum del carrer Ramon i Cajal. Ja s'han substituït les 219 làmpades de vapor de mercuri de Cala Romana per altres de menys consum i més respectuoses amb el Medi Ambient, així com les del carrer del Mar, Vapor, plaça dels Infants i Mallorca. Segueixen les tasques de substitució de les de Francesc Bastos

Notícia

Recuperar el Bosc de Ribera, eliminar les espècies invasores o consolidar el camí són algunes de les mesures que s’aplicaran a l’anella verda en el seu pas per la zona vermella. Un total de 582 persones de més de 16 anys empadronades als barris d’Osona, La Calla, L’Estadi, L’Horta Vermella, Santa Anna i la Serra-de-senferm han participat a les votacions

Notícia

Foto: E.Guillaumet - Arxiu Xarxa

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha aprovat per unanimitat en el Ple d’aquest dilluns el 1er Pla Local de Prevenció de Residus. Amb aquest instrument es planificaran i prioritzaran les actuacions en matèria de reducció i reutilització de residus al municipi els propers 3 anys (2018 – 2020). El projecte del Pla ha comptat amb la participació i la col·laboració de la ciutadania de Mollet qui ha fet les seves aportacions a través de diferents canals.

Notícia

Caminades guiades, música, tallers per a tota la família, xerrades... Coincidint amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient, l'Ajuntament ha programat la primera edició de la Setmana de la Sostenibilitat, que del 30 de maig al 5 de juny omplirà la ciutat d'activitats per conèixer i reflexionar sobre com Barcelona es transforma per esdevenir més saludable i responsable.

Notícia

Per primera vegada a Catalunya s'avaluarà els beneficis que tindrà una acció urbanística per a la salut de les persones

Notícia

La iniciativa ha nascut a les xarxes socials i amb només dos dies ja se supera la cinquantena d'interessats. L'objectiu principal és fomentar l'ús de la bicicleta al municipi i buscar vies per poder-hi circular.

Notícia

L'ONG "No más colillas en el suelo" organitza recollides voluntàries de cigarrets a la ciutat de Barcelona, que van començar dia 26 de maig i culminaran amb una gran recollida el 7 de juliol a la Barceloneta. Cal destacar que cada burilla que va a parar al mar en contamina uns 3 litres a causa de totes les substàncies químiques que duu, que s'alliberen en contacte amb l'aigua salada i que no es dilueixen fins al cap d'entre 5 i 20 anys.

Notícia

Del 4 al 10 de juny se celebra la 27a Setmana del Medi Ambient. Des del 1991, Terrassa dedica una programació d’activitats lúdiques, divulgatives, de sensibilització i de coneixement per a tots els públics, sempre al voltant del 5 de juny, Dia Mundial del Medi Ambient. El lema i el tema principal d’aquesta edició és “L’aigua és vida,un bé públic per a tothom”.

Notícia

El centre de recerca Motion Control and Industrial Applications (MCIA) de la UPC al Campus de Terrassa, juntament amb el Centre Tècnic de SEAT i Mavilor, ha desenvolupat una cadena de tracció amb motors que es mouen gràcies a la combinació de les forces magnètiques que generen imants permanents i que permetrà fabricar vehicles elèctrics més econòmics, robustos i eficients. L'elevat potencial d'aquesta tecnologia representa un important avenç cap a la fabricació a gran escala de vehicles elèctrics interurbans.