febrer 2018

Notícia

La primera campanya ha estat la de la recollida selectiva d'oli de cuina usat, que s'ha portat a terme aquest mes de febrer. Medi Ambient organitzarà parades a diferents punts del poble per informar i promoure bones pràctiques sobre la recollida orgànica, el reciclatge i la prevenció de residus, entre d'altres.

Notícia

L’edifici El Mirador de Castellar del Vallès, acull avui a partir de les 9.30 h del matí, la 18ª Assemblea de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, associació integrada per 286 municipis i ens locals que actua com a plataforma de cooperació i intercanvi per discutir els problemes i experiències en temes de medi ambient.

Notícia

El #wasteinprogress – Fòrum Internacional de Gestió de Residus ha tancat les portes després de superar totes les previsions de públic i de contingut de l’espai Workshop, la principal novetat d’aquesta segona edició. L’Ajuntament de Girona aposta per mantenir el Fòrum i vol emmirallar-se amb les iniciatives que s’hi presenten. Tortolì, a l’illa de Sardenya, i l’Oktoberfest de Munic han estat els dos últims casos d’èxit presentats, aquest últim explicant el seu model de gestió de residus, que els ha permès arribar al 90% de recollida selectiva.

Notícia

Investigadors de l'Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària de la Universitat de Lleida participen en un projecte LIFE sobre mitigació del canvi climàtic. L'objectiu del projecte LIFE CLIMARK és promoure la gestió forestal multifuncional per a la mitigació del canvi climàtic, a través del disseny d'un mercat local de crèdits climàtics que compensa carboni, biodiversitat, aigua i reducció d'emissions potencials causades per incendis forestals. 

Notícia

El text recull els objectius i compromisos contrets en aquest àmbit i determina accions per assolir-los. El llibre blanc de l'energia va assentar les bases del nou model energètic, però l'evolució del país, els compromisos ja contrets en matèria de canvi climàtic i els objectius que es marca el Govern fan anar més enllà, amb l'aprovació d'aquest projecte de llei.

Notícia

Les parcel·les, que es cedeixen per un període de 4 anys, s'han atorgat a les entitats Suara Serveis SCCl, Fundació Sant Vicenç de Pau i Fundació Altem, i a 24 persones per sorteig.

Notícia

 

Els experts hi han analitzat la transició de la variabilitat climàtica natural des de finals de la petita edat de gel –un període fred de mitjan segle XIV– fins al segle XXI

Notícia

La prova pilot sobre recollida selectiva que duu a terme Argelaguer ha agradat al govern municipal, tant que demanen mantenir el sistema d’ara en endavant. Els contenidors de rebuig i envasos s’obren mitjançant una targeta personal, i les bosses que es llencen estan identificades amb un codi propi.

 

Notícia

Compostadors comunitaris a Vallfogona del Ripollès

Fortià inicia, al primer trimestre de 2018, el tractament de la matèria orgànica en el mateix municipi, i evita, així, la recollida i transport dels residus fins al l Centre de Tractament de Residus. A més, les restes orgàniques es transformaran en adob que es podrà utilitzar per les zones enjardinades municipals.

Notícia

Aire Net va néixer fa uns mesos per denunciar les males olors i la contaminació -amb xifres elevades de partícules cancerígenes- que, assegura, pateixen els veïns.