Figueres lliura les claus dels 27 horts urbans de la Closa Rasa

Font: Ajuntament de Figueres i 9diari.cat

28/02/2018 - 08:25

Les parcel·les, que es cedeixen per un període de 4 anys, s'han atorgat a les entitats Suara Serveis SCCl, Fundació Sant Vicenç de Pau i Fundació Altem, i a 24 persones per sorteig.

L'Ajuntament de Figueres ha lliurat  les claus dels 27 horts urbans de la Closa Rasa de Figueres als nous hortolans. Les parcel·les, que es cedeixen per un període de 4 anys, s'han atorgat a 3 entitats (Suara Serveis SCCl, Fundació Sant Vicenç de Paul, i Fundació Altem), i a 24 persones per sorteig. Per poder ser adjudicatari individual calia ser major de 60 anys o bé estar en situació d’atur. 

Els hortolans rebran una formació específica per cultivar els horts aplicant els criteris de l'horticultura ecològica. Aquesta formació es complementarà amb un assessorament permanent i pràctic que durà a terme la coordinadora dels horts urbans, que es farà directament a les parcel·les cada 15 dies. S’abordaran temàtiques com cultius autoritzats, l’ús del reg gota a gota, el planter, el compostatge, manteniment de les instal·lacions comunes, etc.

Segons el regidor Medi Ambient, Francesc Cruanyes, present en l’acte de lliurament de claus, “enguany s’han fet millores al pou i s’ha posat una nova bomba per tal d’emprar aigua del freàtic en el reg de les parcel·les, amb la qual cosa reforcem el caràcter natural i sostenible dels horts”.


 

Municipis: 
Categories: 

Relacionats

Notícia

Figueres ha fet el sorteig públic de les concessions de les 25 parcel·les municipals d'horts urbans per als pròxims 4 anys a la Closa Rasa, al barri de la Marca de l'Ham.  L'objectiu és incentivar l'agricultura ecològica a la ciutat i empoderar diferents col·lectius.

Article

El Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament de Martorell ha cedit a entitats del municipi i de l’entorn cinc horts urbans. Són parcel·les destinades a associacions de caire sociosanitari i social que les havien sol·licitat.

Article

Vols saber com tenir cura del teu hort? Aquests és el teu vídeo!

Butlletí