maig 2017

Notícia

Fotografia 1: Merla femella (Turdus merula). Autor: José Luis Ordóñez (CREAF CCBY)

Segons un nou estudi liderat per l’investigador del CSIC al CREAF el Dr. Daniel Sol, les comunitats d’ocells que viuen a les ciutats tenen una diversitat evolutiva més pobre que les que viuen en entorns naturals. Això és degut a que els ocells “urbanites” fa menys temps que es van separar dels seus ancestres i, per tant, són evolutivament menys singulars. En són exemples els coloms, les garses, els pinsans, les orenetes i les merles.

Notícia

L'Ajuntament i l'empresa Recollida de Residus d'Osona (RRO) del Consell Comarcal van exposar l'estudi de viabilitat de l'actual sistema de residus en una reunió oberta amb tot el veïnat.

Notícia

A Premià de Mar , hi ha una gran quantitat d'espècies animals i vegetals que podem trobar als jardins, a la via pública o fins i tot a les mateixes cases. La majoria dels animals que es troben a la ciutat són fauna salvatge, malgrat que en un principi no ens ho pugui semblar ja que estem acostumats a veure'ls en un entorn urbà.

Notícia

La nova xarxa de biomassa, que ha tingut un cost de 193.000 euros, tindrà un consum estimat de 80 tones anuals d’estella forestal que corresponen a nou hectàrees de superfície forestal gestionada per la prevenció d’incendis, amb una reducció d’emissions de CO2 a l’atmosfera.

Notícia

El Clúster és una associació sense ànim de lucre que representa el sector professional de la biomassa al nostre país i té com a objectiu el foment d’un ús sostenible de l’energia de la biomassa catalana.

Notícia

L'objectiu de la jornada va servir per presentar alternatives viables en viticultura per reduir l'impacte del canvi climàtic i també es van lliurar els premis 'II Concurs d'Idees innovadores pel canvi climàtic al Penedès'.

Notícia

Sant Just Desvern va acollir la signatura del protocol que farà que el Trambaix passi per la Carretera Reial i també pel c. Laureà Miró d'Esplugues. Aquest acord permet la redacció dels documents necessaris per avaluar tècnicament i econòmicament l'ampliació de la xarxa tramviària en aquest tram, una reivindicació d'anys per part de Sant Just Desvern.

Notícia

La Setmana de l’Energia és una iniciativa que pretén, a través d’activitats dirigides als ciutadans, als infants i als professionals, incrementar el coneixement i la sensibilització sobre la gestió energètica i la necessitat de canviar els nostres hàbits en el consum d’energia, fent especial èmfasi en el paper de la ciutadania en la transició energètica cap a un nou model d’energia neta.

Notícia

La renovació de la flota d’autobusos amb vehicles més sostenibles i menys contaminants és un dels grans projectes de mandat. L’Ajuntament preveu comprar aquest any 14 vehicles híbrids per donar resposta a necessitats de la ciutat.

Notícia

L'Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per fer de la ciutat un municipi que incorpori energies sostenibles i adaptat al canvi climàtic.