abril 2017

Notícia

 Els dies 12, 13 i 14 de maig se celebra la campanya Let's Clean up Europe, que consisteix en l'organització de jornades populars de neteja als espais naturals. A Catalunya, entitats públiques i privades organitzen neteges en 197 entorns naturals del nostre país, on hi poden participar ciutadans de totes les edats.

Notícia

La Diputació ha presentat una mostra de les accions que porta a terme per donar suport al món local en la lluita contra la contaminació acústica en el marc de la Setmana Sense Soroll. Del 24 al 30 d'abril diverses administracions i entitats, entre les quals la pròpia Diputació, impulsen la primera Setmana sense soroll a Catalunya, que amb el lema 'Silenci si us plau' té com a objectiu conscienciar sobre el soroll i els seus efectes.

Notícia
Un de cada cinc europeus està exposat a soroll del trànsit rodat per sobre del llindar de la UE

Investigadors de la UAB han traçat l’impacte del soroll ambiental en les ciutats europees en un informe de l'AEMA. Almenys 100 M d’europeus estan exposats a nivells de soroll per sobre del valor de la UE. El soroll provoca molèsties en més 31 M d’adults, trastorns del son en més de 13 M, 72.000 hospitalitzacions i 16.600 morts prematures l’any.

Notícia

La Diputació de Barcelona ha editat el Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat del Parc del Garraf i el Parc d’Olèrdola, que formen part de la Xarxa de Parcs Naturals, i que recull el treball realitzat pel grup de científics i experts amb la finalitat de preservar els seus valors naturals.

Notícia

Sota el lema 'Silenci si us plau', Catalunya impulsa del 24 al 30 d'abril aquesta campanya per conscienciar sobre el soroll i els seus efectes. Una trentena d’associacions, escoles, ajuntaments i entitats s’implicaran en l’organització d’actes més enllà del 26 d’abril, Dia Internacional  de Conscienciació Envers el Soroll.

Entrevista
Entrevistem amb Josep Maria Martí, regidor de l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès, sobre el projecte Vinyes per Calor

 

 

Vinyes per Calor és un projecte de valorització energètica dels residus de poda de vinyes. L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès lidera aquest projecte que aprofita la biomassa agrícola, una font energètica neutra en emissions, per generar energia i reduir la petjada de CO2 al Penedès.

El principal consumidor de la poda és la xarxa de calor municipal, què alimenta 4 equipaments. Però també s’han sumat  les calderes de Caves Vilarnau i Codorniu. El projecte, encara en fase d’anàlisi de resultats, està estalviant ja 75 tones de CO2 a l’any.

Notícia

Durant aquest primer semestre del 2017 començaran les obres de preparació i construcció dels horts urbans municipals a Castellbisbal que, fruit d’un procés de participació ciutadana, s’ubicaran a Ca n’Amat.

Notícia

L´Agència de Residus de Catalunya (ARC) destinarà 10 milions d´euros fins al 2023 a la construcció d´una planta de tractament de la fracció resta de residus municipals, que farà l´activitat de transferència durant la primera fase d´execució del projecte, i que s´integrarà en el conjunt d´infraestructures del Parc Ambiental de Bufalvent, a Manresa.