març 2017

Notícia

L’Escola Lluçanès, de Prats de Lluçanès (Osona), l’empresa Caprabo, i la iniciativa ciutadana “Caçadors de Trastets” han accedit a la fase final del Premi Europeu de Prevenció de Residus. D’aquesta manera, tres dels 18 finalistes de tota Europa corresponen a projectes catalans.

Notícia

L'Ajuntament de Girona ha presentat les línies estratègiques del Pla d'acció per al clima i l'energia sostenible de Girona. Les emissions de CO2 a la ciutat han disminuït un 5% en total i un 16% per càpita respecte el 2005.

Notícia

Vuit educadors ambientals s’adreçaran als veïns de diferents barris de la ciutat de Barcelona perquè millorin els hàbits de recollida de residus orgànics, després que s’hagi constatat una baixada de la recollida d’aquest tipus d’escombraries.

Notícia

Des del dia 13 de febrer i fins acabar la temporada d’esquí, coincidint amb Setmana Santa, el Servei de Gestió de Residus de la Val d’Aran desenvolupa una campanya de recollida porta a porta als grans productors de fracció orgànica de les zones de Naut Aran i de Vielha e Mijaran.

Notícia

Un total de sis perpetuencs han iniciat la formació Eficiència Energètica: suport a famílies vulnerables en el marc d’un nou projecte de formació i ocupació de l’Ajuntament de Santa Perpètua subvencionat pel Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) en el marc del programa Treball als barris.

Notícia

Vacarisses és el primer municipi de Catalunya i el segon de l’Estat espanyol en disposar d’aquesta certificació, la qual avala l’eficiència energètica dels edificis i equipaments municipals.

Entrevista

Aquest mes el geògraf Joan Nogué deixarà el càrrec de director de l'Observatori del Paisatge de Catalunya. Hem fet balanç de la seva trajectòria i hem reivindicat la importància de cuidar l'entorn i el paisatge.

Notícia

El Dia mundial de l'Aigua s’ha celebrat a L'Hospitalet de Llobregat a la iniciativa dels Padrins del riu, un conjunt d’entitats i escoles que volen promoure el riu Llobregat al seu pas pel municipi, que desitgen acostar la ciutat al riu, que és proper físicament, però llunyà encara en el pensament de gran part dels habitants.

Notícia
La categoria d'assaig i recerca ha anat a parar a mans de l'equip d'investigadors de la Univesitat Autònoma de Barcelona Carles Guirado, Antoni F. Tulla i Natàlia Valldeperas

La segona edició dels Premis "Món rural", impulsats per la Fundació del Món Rural, han estat guanyats per Miracle Sala, nascuda a Santa Maria d'Oló i que viu a Girona, en la categoria de narrativa amb l'obra "La força de les paraules" i per l'ebrenc Santi Valldepérez en la categoria de periodisme per "Buda: L'illa del Delta. Documental Interactiu".