juny 2016

Notícia

Segons el darrer informe d’accidentabilitat a les carreteres catalanes provocada per animals en llibertat, els últims quatre anys hi ha un augment del 45% de les topades amb ungulats (senglars, cabirols i cérvols)  i del 35% si es tenen en compte tots els animals en llibertat (gossos, guineus, etc.)

Notícia

Un total de 18 exemplars de tritó verd (Triturus marmoratus) han estat alliberats en una bassa del Parc de la Serralada Litoral situada al Vallès Oriental, a càrrec de tècnics dels parcs i de la Societat Catalana d'Herpetologia. Des del 2010 s'han alliberat un total de 1.560 exemplars en aquest mateix àmbit criats ex situ.

Entrevista
Entrevistem Santiago Gorostiza i Roger Lloret, autors de ‘Rius de Sal - Una visió històrica de la salinització dels rius Llobregat i Cardener durant el segle XX’.

Reportatge
Capital Verda Europea 2016

Ljubljana és la capital administrativa, econòmica i cultural d’Eslovènia i, amb gran diferència, la ciutat més desenvolupada del petit país que es va independitzar de l’antiga Iugoslàvia ara fa 25 anys. Durant l’última dècada, a més, ha estat protagonista d’una gran transformació que l’ha fet valedora del títol de Capital Verda Europea aquest 2016.

Notícia

Manel Ferri Tomàs, assessor de mobilitat de la Diputació de Barcelona i un dels fundadors de la Associació per a la Promoció del Transport Públic (PTP) ha rebut el premi “Talent in Mobility”en la categoria de premi popular al millor talent.

Notícia

El Pacte Global d'Alcaldes pel Clima i energia combinarà esforços i lideratges per accelerar l'acció climàtica a nivell local a tot el món.

Notícia

S'activa immediatament després de l'èxit de la primera convocatòria del 2016, que es va posar en marxa el mes de març i es va exhaurir en menys de dos mesos Aquestes subvencions s'emmarquen en l'estratègia metropolitana de convertir la bicicleta en un veritable mitjà de transport diari urbà.

Notícia

La Diputació de València ha presentat el programa d’ajudes als horts urbans 2016 que s’ha obert des de l’àrea de Medi Ambient com a resposta a la demanda dels ajuntaments que disposen de terrenys municipals. Aquestes ajudes en aquesta edició passen de 145.000 euros a 275.000 en total.

Notícia

Presentada al Reial Jardí Botànic-CSIC i creada per CREAF i GBIF.ES, consta d'un portal web i d'una aplicació mòbil que permeten registrar i compartir fotos, ubicació i altre tipus d'informació d'éssers vius observats a la natura. Qualsevol usuari pot obrir un nou projecte, una llista d'observacions o ajudar a identificar fotos d'altres naturalistes.

Notícia

La restauració i millora d'àrees degradades així com de recuperació d'elements del patrimoni històric i cultural al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac ha estat realitzada en el marc del conveni entre ambdues institucions per actuacions en la Xarxa de Parcs Naturals.