novembre 2014

Reportatge

Poblacions petites que ja generen més energia de la que consumeixen, biodièsel de tanta qualitat com el dièsel convencional i l'expansió de les diverses opcions tant de renovables com d'eficiència energètica fan d'Àustria un dels llocs més interessants per trobar models d'èxit en la transició energètica.

Reportatge
Energia per a ciutats i comunitats (EC2) es va presentar com a projecte final del Postgrau ICCartotechnology i simula una proposta de participació en el programa de la Unió Europea Horizon 2020 (H2020). Horizon 2020 és el programa més gran de recerca i innovació de la Unió Europea i compta amb gairebé 80 bilions d'euros per finançar projectes per al període 2014-2020. Aquesta proposta s'encabeix dins de la crida "SCC 1 - 2014/2015: Smart Cities and Communities solutions integrating energy, transport, ICT sectors through lighthouse (large scale demonstration - first of the kind) projects". La crida es focalitza en tecnologies d'Smart Cities que donin solucions a escala comercial amb un alt potencial de mercat en àrees com l'eficiència energètica en edificis, barris i comunitats intel·ligents i pretenent, alhora, tenir un impacte social que afecti a aquelles comunitats desafavorides.
Entrevista

Arrel de la celebració a Barcelona, del 13 al 16 de novembre del III Congrés Internacional Ciutats Educadores i el CONFIT (Conferència Internacional de Jóvenes "Cuidemos el planeta") hem volgut apropar-nos a la realitat de l'educació ambiental, de la ma de Lluís Pagespetit Blancafort, pedagog i educador ambiental. Pagespetit és membre de la Societat Catalana d'Educació Ambiental, president de la Fundació Vincles i director del Centre Santa Marta CIEP, Centre d'innovació educativa del parc, a Viladrau.