març 2012

Notícia
El procés de nidificació de les tres parelles d'àguiles cuabarrades o perdigueres (Aguila fasciata) ha estat tot un èxit. Aquest matí ha nascut el primer pollet d'un dels nius  i en dos o tres dies ha de néixer el segon, mentre que el de l'altre niu trigarà encara uns dies més.
Entrevista
Josep Maria Vila d'Abadal és alcalde de Vic des del 2007 i diputat al Parlament de Catalunya des del 2010. Enginyer Tècnic Agrícola de formació, la seva aposta personal ha convertit la capital d'Osona en capital de la biomassa. Els resultats d'estalvi energètic i econòmic són tan positius que altres municipis catalans estan decidits a apostar-hi. Parlem amb ell per fer balanç de la I Fira de la Biomassa que es va celebrar a Vic aquest febrer, veure que en pensa de la capacitat del món local per liderar la incorporació amb força de la biomassa i saber si realment aquest serà, com ell mateix assegura, 'el nostre petroli'.
Notícia
L'Ajuntament de Sentmenat es suma a la celebració del Dia Mundial de l'Aigua. I ho fa amb la campanya d'estalvi que fa conjuntament amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la Diputació Barcelona a través de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat, una iniciativa a la qual s'han acollit 51 municipis catalans.
Notícia
El 22 de març s’ha instaurat com a data per celebrar el Dia Mundial de l’Aigua. L’objectiu principal d’aquesta diada és conscienciar tothom de la importància de preservar aquest bé natural, sovint escàs, fent-ne un bon ús.