setembre 2011

Notícia
La  Diputació de Barcelona i la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat han organitzat aquest 29 de setembre, amb la col·laboració de l'Agència de Residus de Catalunya, un taller de suport als tècnics municipals per a l'organització d'activitats de prevenció de residus, de cara a la propera celebració de la Setmana Europea per a la Prevenció de Residus 2011, que enguany se celebrarà del 19 al 27 de novembre.
Notícia
La segona sessió del cicle de conferències  'Parlant de la sostenibilitat en un nou marc global' ha tingut com a conferenciant  convidat  Enric Llebot,  secretari de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat. Llebot ha parlat, d'una banda, de les incerteses que hi ha a l'hora d'emprendre les accions necessàries en aquest àmbit, degut al gran nombre de variables en joc i especialment al pes de la prospectiva. Tanmateix ha defensat el full de ruta de la Unió Europea com un mecanisme ben estructurat a través del qual s'han atribuït responsabilitats -amb xifres concretes-  a diferents sectors.
Notícia
La directora del Parc Natural del Montseny, Joana Barber, i el director del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, Àngel Miño, han recollit aquest 24 de setembre, els certificats de l'obtenció de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) per part dels dos espais naturals. Va ser durant la conferència d'Europarc celebrada a la reserva de la biosfera de Swabian Albm a Bad Urach, Alemanya.
Notícia
La mostra Consum. Com som?. Depèn de tu, depèn de tots!, promoguda per l'Àrea d'Atenció a les Persones de la Diputació de Barcelona, amb l'objectiu que els consumidors adoptin actituds més actives, crítiques i conscients, es podrà visitar a partir de la propera setmana i fins el 2 d'octubre al Casal de la Gent Gran de Montgat.
Notícia
L'Institut Europeu de l'Administració Pública (EIPA) ha seleccionat el projecte "SITXELL: Integració dels valors naturals i dels serveis dels ecosistemes en la planificació del territori", presentat per l'Oficina Tècnica de Planificació i Anàlisi Territorial, de l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, en el marc del Premis Europeus del Sector Públic (EPSA) 2011.
Entrevista
Jordi Galí és arquitecte i cofundador, junt amb l'economista Ronald Ugas, de l'empresa Vanapedal, creada el setembre de 2010. Vanapedal és una empresa de transport de mercaderies amb bicicletes de càrrega, especialitzada en la distribució d'"última milla" (la darrera baula de la cadena de distribució) en nuclis urbans amb l'accés motoritzat restringit. El passat 15 de juliol Vanapedal va ser finalista de la primera edició del programa EcoEmprenedor XXI, que impulsa la creació de projectes innovadors en l'àmbit de la sostenibilitat. De moment només treballa a Barcelona, però no descarta estendre's a altres ciutats del país. Jordi Galí és també vicepresident del Bicicleta Club de Catalunya (BACC).