novembre 2010

Notícia
Les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) de Pontons i Montseny-Congost han obtingut els premis de prevenció d'incendis forestals que cada any convoca la Diputació de Barcelona, i que aquest 27 de novembre han estat lliurats pel vicepresident primer i diputat d'Espais Naturals, Josep Mayoral, en una festa que ha aplegat prop de 600 persones a Sant Hipòlit de Voltregà. Enguany optaven als premis 10 candidatures.
Reportatge
El Tub Verd és una xarxa de distribució de calor i fred que aprofita l'energia sobrant de les diverses infraestructures ambientals ja existents a la ciutat de Mataró. El sistema no és nou, i de fet fa uns anys que resulta bastant habitual a ciutats del centre i el nord d'Europa, on es coneix com a district heating, i on ha estat una de les claus per reduir les emissions de CO2. Per una part, perquè substitueix la generació de calefacció amb combustibles fòssils com el gas natural o el gasoil per a calderes per energies renovables, més netes i d'origen local. Però també perquè la substitució de sistemes vells per un tecnològicament més avançat permet millorar l'eficiència i reduir al màxim les pèrdues d'energia.

El Tub Verd va rebre un dels premis a les millors iniciatives locals de medi ambient per a l'estalvi d'energia atorgats per la Diputació de Barcelona, i tanca el nostre especial sobre aquestes iniciatives.

Entrevista
Aaron Bernstein és pediatra de l'Hospital Infantil de Boston i investiga els efectes del canvi climàtic en la salut humana a la Harvard Medical School, l'únic centre als Estats Units que es dedica a aquest camp de recerca. Ha participat a les jornades Canvi climàtic i salut infantil al Cosmocaixa de Barcelona.
Notícia
Adaptació: què vol dir en termes econòmics? Recomanacions internacionals és el títol de la darrera sessió del cicle Conviure amb el canvi climàtic organitzat pe Catalunya Caixa.
Notícia
Baron exigeix reconeixements per les ciutats a CONAMA, i l’Àrea de Medi Ambient de la Diputació explica el seus projectes europeus.