abril 2002

Notícia
La pausa de gairebé un any i mig en la publicació de Sostenible ha servit per fer un pas endavant i tornar de manera renovada. Així, des d'aquest mes de gener, la revista de la Xarxa de Ciutats i Pobles cap a la Sostenibilitat entra a formar part de l'univers de les publicacions electròniques.
Reportatge
El vent de llevant no bufa habitualment a la costa catalana, però, quan ho fa, pot actuar amb gran virulència. El temporal del passat mes de novembre ha posat de manifet la urgent necessitat de repensar el model de gestió del litoral. I és que, un cop més, Gaia ha fet sentir la seva veu reclamant el respecte que mereix.
Entrevista
Agustín Sánchez Arcilla Enginyer de camins, ha dedicat la seva activitat professional a l'estudi del litoral. És director del Laboratori d'Enginyeria Marítima, associat a la Universitat Politècnica de Catalunya, vicepresident del Centre Internacional de Recerca dels Recursos Costaners i director del Departament d'Enginyeria Hidràulica, Marítima i Ambiental de la UPC.

De l'observació, la investigació i l'experiència, Agustín Sánchez Arcilla n'ha tret una conclusió que és, sobretot, un advertiment per a tota la societat. Diu que les obres són tantes i s'han acostat tant a la vora del mar que han trasbalsat la dinàmica de la costa, però que encara som a temps d'arreglar-ho.