Vuit grans equipaments de Barcelona tindran plaques solars per generar energia verda

24/04/2023 - 10:00

Impuls a la generació d’energia verda amb el projecte d’instal·lació de plaques fotovoltaiques en set grans equipaments municipals i un centre especial de treball i centre ocupacional. La iniciativa s’emmarca en el MES Barcelona, un instrument per accelerar la transició energètica a la ciutat amb el suport de la inversió privada.

Des de l’any 2021, el projecte de col·laboració publicoprivada MES Barcelona promou la instal·lació de plaques fotovoltaiques i la rehabilitació energètica.

Els acords signats amb els inversors privats, prèviament homologats, estableixen el compromís institucional per incloure en el projecte d’energies renovables els equipaments següents:

  • Mercabarna, SA: nova instal·lació fotovoltaica addicional (segona fase de cobertes públiques) de 5,808 MWp, que ocuparà una superfície de 125.000 metres quadrats, aproximadament. Mercabarna esdevindrà la planta fotovoltaica d’autoconsum en una coberta més gran de la península Ibèrica.
  • Taller Escola Barcelona (TEB Sant Andreu), Centre Especial de Treball i Centre Ocupacional: nova instal·lació fotovoltaica addicional de 47,35 kWp, que ocuparà una superfície de 310 metres quadrats.
  • UNED Barcelona: primera instal·lació fotovoltaica de 9,35 kWp, amb una superfície de 72,6 metres quadrats.
  • CEM Nova Icària: primera instal·lació fotovoltaica de 96,6 kWp, amb una superfície de 770,8 metres quadrats.
  • CEM Colom: primera instal·lació fotovoltaica de 75,6 kWp, amb una superfície de 481,6 metres quadrats.
  • CEM Can Ricart: primera instal·lació fotovoltaica de 118,7 kWp, amb una superfície de 1.300,2 metres quadrats.
  • CEM Espanya Industrial: primera instal·lació fotovoltaica de 140,9 kWp, amb una superfície de 1.275,6 metres quadrats.
  • Museu de Ciències Naturals de Barcelona: primera instal·lació fotovoltaica de 682,9 kWp, amb una superfície de 6.133 metres quadrats.

Els indicadors d’impacte mediambiental i social d’aquests projectes determinen que el total de la potència instal·lada serà de 6.785,76 kWp, que equival a una reducció de 2.424,15 tones de CO₂ l’any.
 


MES Barcelona a les comunitats veïnals

El projecte també estén les energies renovables a les comunitats de veïns i veïnes de la ciutat, i actualment ja ha registrat més de cent propostes per instal·lar plaques solars en cobertes d’edificis, quinze de les quals s’estan tramitant.
 


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

El port català es convertirà en un hub que produeix i subministra energia renovable al mateix temps que descarbonitza l'activitat portuària.

Notícia

Les plaques fotovoltaiques ocuparan una superfície a coberta de 360.000 m².

Article

Finalitzada l’última actuació en tres túnels de la ronda de Dalt, amb la substitució de 1.370 punts de llum
La renovació d’aquest enllumenat suposa un estalvi d’1.589.915 kWh/any, que equival al consum anual de 220 habitatges


 

Butlletí