Viu la riera !, per al foment de la participació en la millora dels nostres rius i rieres

02/01/2017 - 12:59

El projecte Viu la riera! neix amb el propòsit de fomenar la participació  ciutadana en la millora dels espais fluvials, ja que els rius i rieres amaguen un gran potencial per afavorir el benestar i la qualitat de vida de les persones.

Els rius i rieres amaguen un gran potencial per afavorir el benestar i la qualitat de vida de les persones. Per aquest motiu, administracions locals i regionals arreu del món estan impulsant accions de millora de la qualitat ambiental i l’ús social dels espais fluvials.

No obstant això, moltes d’aquestes accions es porten a terme sense la complicitat dels ciutadans, menystenint-ne els interessos, les opinions o els desitjos i, per tant, propiciant sovint crítiques o fins i tot rebuig. Per aquesta raó, cal trobar mecanismes per fer més viable la participació dels ciutadans en aquest tipus d’accions.

Amb aquest propòsit neix el projecte Viu la riera! per al foment de la participació en la millora dels rius i rieres.

El projecte compta amb el suport d’associacions i entitats d’àmbit local, i de la ciutadania, que ens ha prestat i ens prestarà la seva col·laboració al llarg del projecte, la col·laboració dels ajuntaments de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta, i diverses universitat i centres de recerca, així com el suport de l'Obra Social de La Caixa.

Eina web de participació

El projecte compta també amb una eina web de participació El desenvolupament d’una eina web de sistemes d’informació geogràfica per a la participació publica (SIGPP) ha de permetre:

  • Recollir opinions, interessos i visions dels ciutadans sobre els espais fluvials.
  • Incorporar-los en les accions que s’hagin d’implementar per millorar la qualitat d’aquests espais fluvials.

Aquest tipus d‘eina web SIGPP ha resultat molt útil per fomentar la participació en la presa de decisions sobre planificació urbana i/o ambiental en exemples arreu del món.

Ámbit d'actuació

Per aquest projecte, l’eina web SIGPP es desenvoluparà i implementarà dins de l’àmbit que comprèn el corredor de la riera de Caldes, al seu pas pels municipis de Caldes de Montbui, Palau-solità i Plegamans, Santa Perpètua de Mogoda i La Llagosta.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalPalau-solità i Plegamans
Vallès OccidentalSanta Perpètua de Mogoda
Vallès OrientalCaldes de Montbui
Vallès OrientalLa Llagosta
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Article

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

Notícia

El Consell Comarcal del Vallès Occidental rebrà 1,5 milions d’euros per a un projecte comarcal de millora de camins fluvials de l’entorn del riu Ripoll i que es desenvoluparà als municipis de Sant Llorenç Savall, Castellar del Vallès, Sabadell, Barberà del Vallès, Ripollet i Montcada i Reixac

Butlletí