Viladecans fomenta la biodiversitat i la sostenibilitat

Font: LaVola, Ajuntament de Viladecans
29/02/2016 - 09:06

L’Ajuntament de Viladecans ha renovat el taller escolar de foment de les papallones. L’activitat té com a objectiu fomentar l’observació, per part dels nens i nenes, d’aquest éssers vius perquè descobreixin les seves estratègies de supervivència, així com el seu sistema de comunicació.

El taller es desenvolupa en el marc del programa d’activitats d’educació ambiental “El medi natural de Viladecans”, que té com a objectius fomentar el coneixement de l’entorn natural i la biodiversitat, i promoure les activitats relacionades amb l’entorn agrícola i la biodiversitat. El programa inclou sortides als espais naturals dels boscos de Mas Ratés i Can Trius, i a l’espai protegit del delta del Llobregat, que se sumen als dos tallers a l’aula per treballar els ocells i les papallones.

L’Ajuntament de Viladecans compta amb una llarga trajectòria en el camp de l’educació ambiental centrada en difondre els valors de la sostenibilitat associats al municipi. Ho fa a través del Programa d’educació per a la sostenibilitat, que dóna suport al centres docents oferint-los un conjunt d’activitats i recursos educatius per tractar temes com els residus, l’aigua, el medi natural i agrícola, l’energia i el canvi climàtic. Aquest curs escolar ha consolidat les activitats d’educació ambiental amb els programes “El medi natural de Viladecans”, que vol donar a conèixer l’entorn natural, i “A l’escola, menys residus”, que promociona el compostatge casolà.

Lavola ha aportat els coneixements en sostenibilitat per al disseny de les activitats i l’experiència en l’àmbit de l’educació ambiental per a la dinamització dels tallers, que han estat ben rebuts i valorats per la comunitat educativa.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatViladecans

Relacionats

Article

El Ple municipal de Viladecans de juny va aprovar per unanimitat la declaració formal de “Viladecans, ciutat amiga de les abelles i dels pol·linitzadors silvestres”, per tal de reconèixer el paper essencial d’aquests insectes pel que fa al manteniment dels ecosistemes terrestres, en la producció agrícola i en la seguretat alimentària. Per aquest motiu, la ciutat es compromet a continuar treballant per al desenvolupament del programa municipal Bee Happy, que vol implementar actuacions que permetin contribuir a la conservació dels pol·linitzadors silvestres.

Article

Vilawatt, la comercialitzadora energètica local de Viladecans, posa en marxa una prova pilot de servei de vehicle elèctric compartit en col·laboració amb la cooperativa Som Mobilitat. Aquesta mesura s’inclou dins de les accions desenvolupades per fer front al canvi climàtic.

Article

L’actuació, amb un pressupost de més de 800 mil euros, millorarà la qualitat de la llum actual i permetrà a més reduir en un 71’31% les emissions de CO2 gràcies al menor consum elèctric que es produirà amb aquest canvi.

Butlletí