VIIè Inventari d'acords i entitats de custòdia del territori (2017)

10/01/2018 - 22:19
L’inventari, publicat per la Xarxa de Custòdia del Territori, és un recull de totes les iniciatives de custòdia existents a Catalunya i que es concreten en acords entre les entitats de custòdia i els propietaris dels terrenys en custòdia. Aquestes iniciatives de custòdia són un conjunt d’estratègies i vies de col·laboració entre diferents agents, públics i privats, destinades a conservar valors naturals, culturals i paisatgístics del territori.
 
L’inventari té l’objectiu de difondre informació sobre els acords vigents i sobre les entitats de custòdia del territori que els gestionen. Està dirigit a entitats de custòdia, membres de la XCT, ajuntaments, administracions locals, institucions públiques i privades, propietaris i gestors de finques rústiques, així com ciutadans interessats en la conservació del territori.
 
La XCT realitza i publica el VII Inventari amb la intenció d’oferir un instrument útil i clarificador i representatiu de l’estat actual de la custòdia del territori al nostre país, tot orientant-la cap a una perspectiva de futur. L’inventari s’elabora des de l’any 2003, amb una freqüència periòdica d’entre 2 i 3 anys.
 
En aquest VII Inventari d’iniciatives de custòdia s’han actualitzat les dades dels acords de custòdia recollits a l’anterior inventari, realitzat el setembre de 2015, i s’han afegit aquells nous acords firmats des de llavors
o anteriorment, però dels quals no es tenia constància.
 

Carnicero, P. & Blasco, C.2017.VII Inventari d’acords i entitats de custòdia del territori a Catalunya. Informes de la Xarxa de Custòdia del Territori, núm.27, 82 pp

Consulta online la cartografia


 

Categories: 

Relacionats

Article
El documental "Berta Vive" obre la XII Mostra Cinema Indígena Barcelona, que tindrà lloc del 8 al 13 d'octubre

El documental Berta Vive obre la programació d'Indifest 2019- la XII Mostra Cinema Indígena Barcelona, amb projeccions a diferents sales i espais de la comarca de Barcelona fins el 13 d'octubre. L'Indifest també ofereix l'oportunitat d'escoltar la Sebastiana Par Álvarez, lideressa del CPK (Consejo de Pueblos K’iche’s), alcaldessa Comunitària i guia espiritual Maia.

 

Article

Ruralitzem és una xarxa de projectes ubicats als peus de la solana de Collserola (o al llarg de l’Eix Muntanya) i compromesos amb la construcció de sobirania alimentària als barris. Reivindiquen nous espais agroecològics i la preservació dels existents, blindant els horts urbans cedits o ocupats. Aposten pels circuits curts i un cinturó agrari metropolità que faci realitat el km 0. Amb la seva crida reivindiquen una aliança rural-urbana que aconsegueixi que un percentatge significatiu dels aliments que es consumeixen a la ciutat provinguin d’un sector primari català de petita-mitjana escala i ecològic.

Article

La Xarxa per la Conservació de la Natura llença una enquesta per avaluar quantes persones estan implicades en la defensa del medi ambient com a voluntàries, quin és el seu perfil i el de les entitats que les acullen.

Butlletí