Vax ev la primera aspiradora… de cartró!

19/09/2011 - 00:00

Sóc un ECOdisseny, perquè... sóc una aspiradora de cartró que utilitzo materials reciclats i reciclables. Els components que no són de cartró han estat produïts a partir d'un plàstic reciclable que permet ser fabricat localment fins al final (sense necessitat de motlles ni d'eines costoses) evitant al mateix temps la distribució de llarga distància.

L'aspiradora es construeix a partir del mateix embalatge sense necessitat de cola i aixi genera zero residus.

El revolucionari disseny del VAX ev ja ha guanyat un premi a la universitat i un lloc en l'exposició Nous Dissenyadors dels millors treballs de postgrau al Regne Unit.

 

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

- Extracció de materials: Panells de cartró ondulat reciclat formen el cos i l'estructura, els altres components que no son cartró han estat produïts a partir de plàstic reciclable: niló pur utilitzant RP (procés ràpid) de fabricació, en lloc d'emmotllament per injecció.

- Eliminació: Tant el cartró com el plàstic utilitzat es reciclat i reciclable, i com Vax ev es construeix a partir del mateix embalatge (sense cola) no genera residus.

Però... Tot i que els panells de cartró són fàcilment reemplaçables (si estan malmesos) i costen només una desena part del preu d'un recanvi de plàstic equivalent, no està clar que la seva vida útil sigui molt llarga.

 
Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí