València promou accions per a convertir-se en espai 100% lliure de botelles d'aigua de plàstic d'un sol ús

11/04/2021 - 18:51

L'Ajuntament de València, a través de la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua, treballa per a convertir-se en espai 100% lliure de botelles d'aigua de plàstic d'un sol ús. Esta mesura pretén no sols potenciar el consum d'aigua de l'aixeta en totes les dependències municipals, sinó servir de contribució mediambiental per a reduir la petjada de carboni que implica beure aigua embotellada respecte de la de l'aixeta i reduir els residus que es produeixen.

La regidora del Cicle Integral de l'Aigua, Elisa Valía, afirma que “des de l'Ajuntament de València hem de donar exemple d'administració sostenible i que els nostres espais, on treballen més de 5.000 persones, estiguen lliures de botelles de plàstic d'un sol ús, i aconseguir-lo en un termini curt de temps. Si com a administració estem implicant la ciutadania en una consciència mediambiental relacionada amb el consum d'aigua que reduïsca la petjada de carboni, hem de ser els primers que contribuïsquen a aqueix canvi”.

Valía ha ressaltat que “este canvi de mentalitat col·lectiva que prioritze el consum d'aigua de l'aixeta enfront de l'embotellada hem de fer-lo de manera decidida però gradual, generant primer les alternatives de consum que siguen de qualitat i accions de conscienciació i informació per a aconseguir entre tots l'objectiu marcat”.

En este sentit, la regidora ha recordat que “a la fi de febrer es van instal·lar 14 fonts d'aigua de l'aixeta filtrada i refrigerada de nova generació que permet l'accés a aigua de millor sabor en les dependències municipals i treballem per a continuar ampliant el nombre de fonts en tots els espais municipals en un pla a curt termini. A més, comencem la distribució de botelles de fer inoxidable a totes les persones ocupades públiques per a facilitar l'ús d'estes fonts”. En concret, dins del conveni amb Global Omnium de potenciació del consum d'aigua de l'aixeta, es van instal·lar 7 fonts en l'edifici de Tabacalera, 5 en l'edifici de la plaça de l'Ajuntament, 1 en Bombers i 1 en Policia.

Valía sosté que la potenciació del consum de l'aigua de l'aixeta “és una línia de treball fonamental en el Cicle Integral l'Aigua, perquè les xifres de consum d'aigua embotellada a València són escandalosament altes, ja que es calcula que més d'un 60% de les veïnes i veïns de la ciutat consumeix aigua embotellada. Això genera un impacte mediambiental inassumible”. Així, ha apuntat que “l'aigua amb més garanties que pot beure una persona és l'aigua de l'aixeta, ja que està molt controlada amb anàlisis diàries tant en el seu tractament com en la distribució. És segura, bona per al planeta i també per a l'economia de les famílies, ja que una família de 4 membres que beu aigua de l'aixeta s'estalvia més de 500€ a l'any enfront d'una que consumiix aigua embotellada”.

Així, la regidora ha recordat que “l'Ajuntament de València invertix més de 4 milions d'euros anuals en les plantes de potabilització i més de 8 milions d'euros anuals en les xarxes de distribució d'aigua potable a la ciutat, per a aconseguir un augment del consum d'aigua potable d'aixeta perquè reuneix totes les garanties i estem treballant de manera permanent tant en la millora de les condicions del subministrament com en la millora del sabor.

Esta aposta s'emmarca en les accions de la Setmana de l'Aigua de València 2021 que durant tota esta setmana organitza la Regidoria del Cicle Integral de l'Aigua de l'Ajuntament de València, Acciona, Global Omnium i que compta amb la col·laboració de la Unió de Consumidors de València.


 

Categories: 

Relacionats

Article

Les escoles sostenibles de l'Hospitalet han celebrat el Dia Mundial de l'Aigua.

Article

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

Article

L’estany de Graugés a Avià ha estat sempre una zona d’oci i d’activitats pels habitants del voltant i visitants. Durant aquest estiu, s'ha dut a terme una nova actuació de gestió per a la conservació de la fauna autòctona en aquest medi natural. 

Butlletí