Una cullera que es menja: Ecookie

Ambientòloga, experta en ecodisseny
30/01/2011 - 00:00
Què sóc? Una cullera comestible o una galeta que també té la funció de cullera. Depèn com ho vulguis mirar, però en definitiva la Ecookie substitueix la típica cullera de plàstic per una amb una funció similar però que un cop utilitzada es pot menjar com acompanyament del cafè, la xocolata calenta o la infusió.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
Aquest ecodisseny és encara difícil de trobar i, tot i que no compta amb una base documental important que justifiqui la millora ambiental que suposa, és d'aquells dissenys que li donen la volta a productes ja existents. Significa sumar una "cullera" i una "galeta", i crear un nou producte que a més resol un problema important: la generació de residus de plàstic.

Una imatge val més que mil paraules, en alguns casos. Aquest és el cas de l'Ecookie, que compta amb una comunicació molt clara, sense necessitat de missatges ni de números. Tothom ho pot entendre i pràcticament tothom somriurà en el moment de veure'l. També calen dissenys així que demostrin que és possible pensar en productes simples que aportin valor i no contribueixin a la generació massiva de residus.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El projecte europeu UP2030 posa a l’abast de les ciutats una plataforma de serveis per avançar cap a la neutralitat climàtica, oferint eines i recursos per transformar els seus espais urbans cap a la resiliència climàtica i de manera inclusiva

Article

La Diputació de Barcelona presenta a CONAMA 2025 Municipis pel Clima, una nova eina per accelerar la transició ecològica local

Article


Aquest any 2025 es compleix els 25 anys que els municipis de Tiana, Tona i Riudecanyes van ser els primers municipis catalans a implantar la recollida selectiva porta a porta.

Butlletí