Una cullera que es menja: Ecookie

Ambientòloga, experta en ecodisseny
30/01/2011 - 00:00
Què sóc? Una cullera comestible o una galeta que també té la funció de cullera. Depèn com ho vulguis mirar, però en definitiva la Ecookie substitueix la típica cullera de plàstic per una amb una funció similar però que un cop utilitzada es pot menjar com acompanyament del cafè, la xocolata calenta o la infusió.

En quina fase sóc més sostenible? Per què?
Aquest ecodisseny és encara difícil de trobar i, tot i que no compta amb una base documental important que justifiqui la millora ambiental que suposa, és d'aquells dissenys que li donen la volta a productes ja existents. Significa sumar una "cullera" i una "galeta", i crear un nou producte que a més resol un problema important: la generació de residus de plàstic.

Una imatge val més que mil paraules, en alguns casos. Aquest és el cas de l'Ecookie, que compta amb una comunicació molt clara, sense necessitat de missatges ni de números. Tothom ho pot entendre i pràcticament tothom somriurà en el moment de veure'l. També calen dissenys així que demostrin que és possible pensar en productes simples que aportin valor i no contribueixin a la generació massiva de residus.

Etiquetes: 

Relacionats

Article



Arrenca la 32a edició de SUNCINE. El cinema que desperta consciències SUNCINE destaca el talent del cinema espanyol i brilla amb una selecció internacional excepcional. SUNCINE destaca el talent del cinema espanyol i brilla amb una selecció internacional excepcional.

Article

L’ICAEN estrena una nova eina de visualització dels punts de recàrrega disponibles pel vehicle elèctric a Catalunya

Article


 

Ponència de Carlos Moreno, professor investigador a la Sorbonne Université i ideòleg del concepte de «la ciutat dels 15 minuts» en la jornada «Als municipis, mobilitat per a tothom», celebrada el 19 de setembre de 2025 al Paraninmf de Barcelona.

Butlletí