Un taller de geocaching proposa descobrir Mataró des del punt de vista energètic

Font: Ajuntament de Mataró
22/04/2016 - 10:00

La ciutat té geoamagatalls amb “tresors” que informen sobre la gestió de l’energia.

La Casa Capell va acollir un taller familiar de geocaching, activitat que combina la tecnologia mòbil amb l’aventura a l’aire lliure i el senderisme, i que és una bona manera d’explorar el territori.

El Geocaching és un joc a l’aire lliure que consisteix en trobar tresors amagats arreu del món, mitjançant tecnologia GPS. Hi ha més de 10 milions d’usuaris registrats, i més de 2,5 milions de geocachés estan esperant a ser trobats en més de 180 països.

Prop de Mataró hi ha 5.087 geoamagatalls. Un projecte impulsat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que en aquesta fase pilot s’està desenvolupant a 2 municipis –Mataró i Mollet del Vallès– ha permès ampliar aquesta xarxa amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia. L’objectiu és donar a conèixer i fer visibles, a la ciutadania, les accions i polítiques ambientals que s’estan duent a terme des dels ajuntaments, a nivell municipal. Per això, des de la Casa Capell s’han ampliat els geoamagatalls amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia a Mataró: punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el tub verd, instal·lacions fotovoltaiques, la telegestió de l’enllumenat i semàfors, etc.

El taller proposa trobar-ne aquests nous geoamagatalls i descobrir Mataró en clau energètica.


 

Municipis: 
MaresmeMataró
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

 

La mostra s'ha instal·lat a la plaça de Santa Anna i ha constat de tres activitats: un iglú transparent on s'ha pogut fer un escape room fins diumenge 1 de març, un joc de cubs amb informació sobre el canvi climàtic que es podrà visitar a la Biblioteca Pompeu Fabra fins el 14 de març, i una visita guiada el dissabte 29 per diferents llocs de Mataró on l’Ajuntament fa actuacions de mitigació/adaptació a la nova realitat climàtica.

Notícia

El medi ambient serà el tema protagonista del Consell d'Infants de Mataró, que celebra el seu sisè curs 46 alumnes de cinquè i sisè de primària de 22 escoles de la ciutat.  Els estudiants van prendre aquesta decisió per votació en l'acte de constitució del consell, celebrat aquest al Saló de Sessions de l'Ajuntament i que va coincidir amb els 30 anys de la Convenció dels Drets dels Infants.

Article

La companyia municipal Aigües de Mataró posa en marxa una campanya per promoure el consum d'aigua de l'aixeta per beure i evitar adquirir envasos de plàstic innecesaris. El repartiment de cantimplores i la instal·lació de noves fonts públiques són algunes de les accions d’aquesta iniciativa.

Butlletí