Un taller de geocaching proposa descobrir Mataró des del punt de vista energètic

Font: Ajuntament de Mataró
22/04/2016 - 10:00

La ciutat té geoamagatalls amb “tresors” que informen sobre la gestió de l’energia.

La Casa Capell va acollir un taller familiar de geocaching, activitat que combina la tecnologia mòbil amb l’aventura a l’aire lliure i el senderisme, i que és una bona manera d’explorar el territori.

El Geocaching és un joc a l’aire lliure que consisteix en trobar tresors amagats arreu del món, mitjançant tecnologia GPS. Hi ha més de 10 milions d’usuaris registrats, i més de 2,5 milions de geocachés estan esperant a ser trobats en més de 180 països.

Prop de Mataró hi ha 5.087 geoamagatalls. Un projecte impulsat des de la Gerència de Serveis de Medi Ambient de la Diputació de Barcelona, que en aquesta fase pilot s’està desenvolupant a 2 municipis –Mataró i Mollet del Vallès– ha permès ampliar aquesta xarxa amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia. L’objectiu és donar a conèixer i fer visibles, a la ciutadania, les accions i polítiques ambientals que s’estan duent a terme des dels ajuntaments, a nivell municipal. Per això, des de la Casa Capell s’han ampliat els geoamagatalls amb nous “tresors” que permeten descobrir la gestió de l’energia a Mataró: punts de recàrrega de vehicles elèctrics, el tub verd, instal·lacions fotovoltaiques, la telegestió de l’enllumenat i semàfors, etc.

El taller proposa trobar-ne aquests nous geoamagatalls i descobrir Mataró en clau energètica.


 

Municipis: 
MaresmeMataró
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Vuit centres educatius de L’Hospitalet han participat enguany en la Marató   La campanya s’ha dut a terme durant tot el mes de febrer, amb l’objectiu de fomentar bones pràctiques en l’ús i el consum eficient de l’energia i l’aigua en un context d’emergència climàtica

Article

Les escoles de Primària Mare de Déu de Montserrat i Marià Cubí i l'Institut Ramon Turró participen aquest curs en el "Projecte 50/50" d'estalvi energètic en els centres educatius.

Article

S’ha inaugurat la planta pilot de regeneració d’aigua instal·lada a l’EDAR de Mataró. També posa a disposició dels ajuntaments un model d’ordenança municipal per regular l’ús de l’aigua en període de sequera​.

Butlletí