Un quiosc de premsa transformat en minideixalleria a Castelldefels

26/02/2023 - 08:00

Amb l'objectiu d'apropar la deixalleria municipal a cada barri, per fomentar la recollida de residus especials.

Els darrers anys, l'Ajuntament de Castelldefels ha fet una aposta decidida per a millorar el sistema de gestió de residus mitjançant la recollida selectiva per aconseguir l'objectiu marcat per la Unió Europea d'arribar al 55% de recollida selectiva l'any 2025.  

Una de les iniciatives que ha portat a terme el consistori és la conversió de quioscs de premsa en desús en Minideixalleries, amb l'objectiu d'apropar la deixalleria municipal a cada barri, per fomentar la recollida de residus especials, com les càpsules de cafè, oli domèstic usat, petits electrodomèstics, etc.  

El barri del Poal de Castelldefels ha estrenat nou quiosc de premsa transformat en Minideixalleria. En el cas del barri del Poal, es va fixar un remolc per fer la recollida i, des del dijous 9 de febrer, aquesta recollida es fa en un quiosc recondicionat situat a l'Avinguda Constitució 454, a uns metres on estava col·locat el remolc. Funciona amb el mateix horari, els dijous de 16h a 19h.  

Recordem que els residus especials que es recullen a les Minideixalleries són: 
 
- Càpsules de cafè 
- Oli domèstic utilitzat* 
- Material informàtic 
- CD i DVD 
- Petits electrodomèstics 
- Productes de neteja i pintures 
- Bateries i piles 
- Bombones de gas de menys de 5 kg 
- Aerosols 
- Roba i calçat 

*L'oli domèstic usat es recull en el recipient de plàstic "Claki". Un cop s'entrega el Claki ple, el personal de la Minideixalleria en lliura un de buit. Es recomana no dipositar oli domèstic utilitzat en envasos de vidre (ja que es pot trencar) o altres envasos on no es pugui assegurar la correcta separació del residu.  

 Es demana a la ciutadania No abocar els residus al voltant de la Minideixalleria mentre estigui tancada i no hi hagi personal de neteja per recepcionar-los. Tal com es recull en l'ordenança de civisme i l'ús de l'espai públic, l'incompliment de la normativa implica sancions de fins a 600€. 


 

Municipis: 
Baix LlobregatCastelldefels

Relacionats

Article

Una proposta organitzada pel Ribera, amb la col·laboració de la Fundació Rubricatus i del grup "A tota màquina".

Article

Les minideixalleries mòbils que s’apropen als barris ara contaminen menys. S'ha substituït el vehicle del servei per un d’elèctric, que se suma al vehicle de gas que fa servir des de la tardor l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Article

El Pacte de Viladecans pel Clima posa en marxa 8 accions per fer front al malbaratament alimentari

Butlletí