Un planeta virtual ensenya als nens a reciclar els seus envasos

Redacció
18/03/2010 - 00:00

Separació, energies renovables, reciclatge... gran part de les preocupacions ambientals són matèria d'aquest nou recurs educatiu que busca que els nens entrin en contacte amb aquesta temàtica de la manera més amena possible i en un univers, el de la web, amb el qual estan cada vegada més familiaritzats.

Ecoembes, la societat sense ànim de lucre que gestiona la recollida selectiva, recuperació i reciclatge dels envasos lleugers (envasos de plàstic, llaunes i brics) i els envasos de cartró i paper, acaba de llançar Mini-Mundi (www.mini-mundi.com), una nova eina educativa perquè els professors puguin ensenyar el reciclatge als més petits d'una manera divertida.

Mini-Mundi és un petit planeta, un ecosistema virtual que evoluciona depenent de si el cuides bé o malament (com si fos un tamagotxi), canviant segons el dia, la nit i les estacions de l'any. A cada nen que hi participa se li proporciona el seu propi planeta on habiten, entre altres personatges, una vaca bric, una balena ampolla, un peix llauna, un ós bossa o una medusa got.

Cada setmana, el nen haurà de completar tasques de "neteja" del planeta per poder accedir al joc corresponent en aquesta etapa (en total són 16 jocs). A mesura que vagi millorant els seus coneixements sobre el reciclatge d'envasos, recollirà més ‘ecopunts' i el planeta creixerà, enriquint en flora, fauna i recursos naturals.

Tot i que es pot participar individualment, un dels objectius principals d'aquesta plataforma és servir d'eina a professors en el moment d'ensenyar els beneficis i mecànica de la separació de residus. Per tant, a les escoles, s'encoratja la feina en grup.

Mini-mundi s'emmarca dins de les múltiples activitats que Ecoembes desenvolupa per al públic escolar. Entre elles, destaca el bloc www.amarilloverdeyazul.com, els materials multimèdia d'Alex i Robix, la secció Aprendre a Reciclar i els programes educatius realitzats en col·laboració amb Aldees Infantils SOS, entre d'altres.

Relacionats

Article
LaFede.cat presenta un mapa per a entendre l'impacte ambiental de Barcelona

L’eix de Justícia ambiental de LaFede.cat, format per 17 organitzacions, ha elaborat un mapa de conflictologia ambiental sobre la ciutat de Barcelona. El document es troba disponible al seu web i permet entendre quin és l’impacte de la ciutat.

Article
Inscripcions obertes

Les inscripcions ja estan obertes a l'esdeveniment de referència del sector acústic a nivell de Catalunya, que tindrà lloc el 25 i 26 d'abril del 2022 al Teatre auditori de Granollers.

Article

Saps que tens totes les dades sobre els boscos de Catalunya a la teva disposició en un únic portal? Aquest portal és una iniciativa del CREAF i del CTFC i reuneix tota la informació disponible sobre els boscos de Catalunya en un sol web, s’ha batejat amb el nom de Laboratori Forestal Català i és una peça vertebral del nou Portal de Boscos de Catalunya juntament amb l’Observatori Forestal Català.

Butlletí