Un nou jardí de papallones i hotel d'insectes a Cornellà de Llobergat

Font: AMB

08/12/2018 - 08:00

Mes de 250 persones van participar el diumenge 25 de novembre de 2018 en la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà.

El passat diumenge 25 de novembre va tenir lloc la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà. Durant la jornada, que va ser participativa, es van finalitzar les tasques de plantació i preparació de l'hotel d'insectes que van començar en una altra activitat, el dia 21 de novembre, 50 alumnes de l'escola Suris de Cornellà. En total, es van plantar al voltant de 158 exemplars de plantes aromàtiques, nectaríferes, de bosc i de prat en tot el jardí.

L'activitat que es va realitzar durant la festa d'inauguració, va comptar amb l'assistència de més de 250 persones, entre ells membres de l'esplai Fontsanta i residents de la Residència per a gent gran Domus VI Sant Jordi, tots dos a tocar del parc.

Aquest acte festiu, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Cornellà, també oferia d'altres propostes, com les activitats de la Jugatecambiental del parc del Canal de la Infanta, l'exposició "Respira, ets a Cornellà Natura", el puzzle gegant "Els arbres de Cornellà i els tallers de flor en flor. La seducció natural", un taller de construcció de petits hotels per als balcons i jardins i un altre de maquillatge i caretes d'insectes.

El nou jardí estrena també una nova senyalització informativa en forma de faristol que explica la biodiversitat d'aquests espais i que serveix de guia als visitants per fer una descoberta dels insectes que hi viuen.

Amb el del parc del Canal de la Infanta, ja són 5 els jardins de papallones dels parcs metropolitans. Estan dissenyats per afavorir la presència de papallones i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, compleixen funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues, i són indicadors d'una bona salut ambiental. Aquests espais es complementen amb els hotels d'insectes, estructures que donen refugi tot l'any a insectes, aràcnids, rèptils i algun petit mamífer.

Els jardins de papallones són també espais educatius i participatius, en els que les escoles i els participants a la Jugatecambiental hi poden realitzar tasques de manteniment (de l'hort, reposició de plantes...) o activitats de seguiment de presència d'insectes, entre altres propostes. Els jardins de papallones són espais plens de flors de diferents formes i colors, plantes aromàtiques i molts racons que serveixen de refugi. Les papallones i d’altres insectes disposen d’aliment i d’espais per reproduir-se i passar l’hivern.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Acte
27/10/2022 - 12:00
CitiLab de Cornellà de Llobregat Pl. Can Suris s/n - 08940 Cornellà de Llobregat
Article

El projecte estratègic de ciutat Cornellà Natura busca integrar la natura dins de la ciutat de formes diverses, amb alt impacte, apostant per valors com ara l’educatiu, el de sensibilització a la ciutadania i millora de l’entorn urbà entre d’altres.

Article

L'Ajuntament de Barcelona va iniciar fa quatre anys un programa de reintroducció d'aquesta espècies protegida a la muntanya, on es calcula que ja hi ha uns 200 exemplars

Butlletí