Un nou jardí de papallones i hotel d'insectes a Cornellà de Llobergat

Font: AMB

08/12/2018 - 08:00

Mes de 250 persones van participar el diumenge 25 de novembre de 2018 en la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà.

El passat diumenge 25 de novembre va tenir lloc la festa d'inauguració del jardí de papallones i l'hotel d'insectes del parc del Canal de la Infanta, construït per l'AMB amb la col·laboració de l'Ajuntament de Cornellà. Durant la jornada, que va ser participativa, es van finalitzar les tasques de plantació i preparació de l'hotel d'insectes que van començar en una altra activitat, el dia 21 de novembre, 50 alumnes de l'escola Suris de Cornellà. En total, es van plantar al voltant de 158 exemplars de plantes aromàtiques, nectaríferes, de bosc i de prat en tot el jardí.

L'activitat que es va realitzar durant la festa d'inauguració, va comptar amb l'assistència de més de 250 persones, entre ells membres de l'esplai Fontsanta i residents de la Residència per a gent gran Domus VI Sant Jordi, tots dos a tocar del parc.

Aquest acte festiu, organitzat conjuntament amb l'Ajuntament de Cornellà, també oferia d'altres propostes, com les activitats de la Jugatecambiental del parc del Canal de la Infanta, l'exposició "Respira, ets a Cornellà Natura", el puzzle gegant "Els arbres de Cornellà i els tallers de flor en flor. La seducció natural", un taller de construcció de petits hotels per als balcons i jardins i un altre de maquillatge i caretes d'insectes.

El nou jardí estrena també una nova senyalització informativa en forma de faristol que explica la biodiversitat d'aquests espais i que serveix de guia als visitants per fer una descoberta dels insectes que hi viuen.

Amb el del parc del Canal de la Infanta, ja són 5 els jardins de papallones dels parcs metropolitans. Estan dissenyats per afavorir la presència de papallones i altres insectes que contribueixen a la biodiversitat del parc, compleixen funcions en els ecosistemes, com ara la pol·linització o el control de plagues, i són indicadors d'una bona salut ambiental. Aquests espais es complementen amb els hotels d'insectes, estructures que donen refugi tot l'any a insectes, aràcnids, rèptils i algun petit mamífer.

Els jardins de papallones són també espais educatius i participatius, en els que les escoles i els participants a la Jugatecambiental hi poden realitzar tasques de manteniment (de l'hort, reposició de plantes...) o activitats de seguiment de presència d'insectes, entre altres propostes. Els jardins de papallones són espais plens de flors de diferents formes i colors, plantes aromàtiques i molts racons que serveixen de refugi. Les papallones i d’altres insectes disposen d’aliment i d’espais per reproduir-se i passar l’hivern.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatCornellà

Relacionats

Article
Jardí de papallones al parc del Bosc de Can Gorgs

Jardí de papallones al parc del Bosc de Can Gorgs

Des d'aquest mes de novembre, el parc Nou (El Prat de Llobregat) i el parc del Bosc de Can Gorgs (Barberà del Vallès) compten amb un nou jardí de papallones. Es tracta d'un recurs educatiu i participatiu dels parcs, que pretén afavorir la biodiversitat

Article
Un fragment del tronc donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs

El tronc de l’alzina del Parc de Can Vidalet, que es va talar pel seu mal estat i pel perill que suposava per als visitants, ha estat aprofitat per crear un refugi de biodiversitat que donarà suport a altres tipus de vida, com insectes, rèptils, petits mamífers i fongs.

Article
En espais que conserven la vegetació que ha crescut de manera natural durant el confinament

Durant el període de confinament més estricte en València, els treballs de jardineria han baixat d’intensitat i això ha provocat que en algunes praderes dels jardins de la ciutat han crescut de manera natural flors i plantes que atrauen insectes polinitzadors beneficiosos per la seua acció com a fauna útil per al control de plagues i millora dels ecosistemes urbans.

Butlletí