Un escape Room sobre reciclatge anomenat "Retorn a la terra"

Un recurs d'educació ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
21/03/2019 - 08:00

Vídeo dels alumnes de Primària de l'Escola Goya de Terrassa

La base de l’Escape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals, la gana i desnutrició de la societat occidental, que ha de permetre als participants prendre consciència sobre la necessitat de fer reciclatge en el dia a dia, i com a premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc havent resolt els enigmes en equip.

En el marc de la campanya #excusesosepares el Consorci ha iniciat aquest curs un activitat d'escape room, adreçat a alumnes d’educació primària i ESO.

L'activitat té com a objectius oferir una activitat educativa per a infants i joves basada en un joc d’escapament però amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global mitjançant la gamificació; valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s’obté del reciclatge dels residus; i fomentar el treball en grup i la participació activa de l’alumnat.

L’activitat es realitza per grups, segons les edats. La instal·lació s’ubicarà preferentment al centre educatiu, per la qual cosa es recomana programar els diferents grups classe el mateix dia, en horaris consecutius.


 

Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

Les últimes setmanes s'estan realitzant a Tiana una sèrie de diferents accions coordinades dins la campanya “Desbordes o aportes?” que preten conscienciar als veïns i veïnes que tenen comportaments incívics, de la problemàtica d’abocar bosses amb residus barrejats al costat dels contenidors dintre de les papereres del carrer.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article

La producció de residus cau un 3% amb el confinament però creix el consum a les llars a les dues comarques ebrenques.

Butlletí