Un escape Room sobre reciclatge anomenat "Retorn a la terra"

Un recurs d'educació ambiental del Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Occidental
21/03/2019 - 08:00

Vídeo dels alumnes de Primària de l'Escola Goya de Terrassa

La base de l’Escape Room és un futur incert, on el consumisme i el materialisme han portat a l’esgotament dels recursos naturals, la gana i desnutrició de la societat occidental, que ha de permetre als participants prendre consciència sobre la necessitat de fer reciclatge en el dia a dia, i com a premissa imprescindible per poder sortir de la sala de joc havent resolt els enigmes en equip.

En el marc de la campanya #excusesosepares el Consorci ha iniciat aquest curs un activitat d'escape room, adreçat a alumnes d’educació primària i ESO.

L'activitat té com a objectius oferir una activitat educativa per a infants i joves basada en un joc d’escapament però amb el fil conductor de la recollida selectiva i la prevenció de residus a escala local i global mitjançant la gamificació; valorar la importància de la correcta separació en origen i el benefici que s’obté del reciclatge dels residus; i fomentar el treball en grup i la participació activa de l’alumnat.

L’activitat es realitza per grups, segons les edats. La instal·lació s’ubicarà preferentment al centre educatiu, per la qual cosa es recomana programar els diferents grups classe el mateix dia, en horaris consecutius.


 

Municipis: 
Vallès Occidental

Relacionats

Article

En el marc de la campanya “Excuses o recicles?” que organitza el Consorci de Gestió de Residus del Vallès Occidental amb el suport de diversos organismes, es va convocar el passat divendres 23 de novembre a la tarda i a la carretera de Terrassa (davant l’Església) un Festival de Pintura i Art Urbà que va culminar amb la instal·lació d'un mural incentivant el reciclatge.

Article

Sant Fruitós de Bages aposta per l’art urbà i pel reciclatge. Des del més de maig, s’han instal·lat tres contenidors blaus destinats al reciclatge de paper i cartró, que es troben personalitzats.

Article
Es treballen diferents temàtiques com ara residus, biodiversitat, energia i mobilitat sostenible

Un total de 3.475 escolars perpetuencs es beneficien aquest curs de les activitats proposades des de la Regidoria de Medi Ambient a la Programació Estable a les Escoles.

Butlletí