Un bosc de la vida per prevenir residus a Parets del Vallès

Font: Ajuntament de Parets del Vallès

25/11/2019 - 08:00

Bosc de la vida - Setmana Europea de Prevenció de Residus from Ajuntament de Parets del Vallès on Vimeo.

El bosc de la vida és una activitat adreçada als alumnes de les escoles de Parets del Vallès i que s'ha celebrat durant la Setmana Europea de Prevenció de Residus

Aquest projecte es basa en l’Arbre de la Vida, una acció que va tenir lloc el 2018, desenvolupada pel Mercat Ecològic i Artesà de Gijón, a Astúries.

S’inspira en una antiga creença japonesa segons la qual hi ha un fil vermell invisible que connecta les persones que estan predestinades a conèixer-se.

Consisteix en un arbre, les branques del qual es formen a partir d’aquest fil vermell i les fulles són petites targetes decorades o escrites per la ciutadania de forma individual, que vol compartir les seves idees per millorar la reducció de residus.

En el marc de la Setmana Europea de Prevenció de Residus, l'Agència de Residus de Catalunya ha proposat conrear els propis Arbres de la Vida, de manera que tot el conjunt pugui convertir-se en un gran Bosc de la Vida que connecti persones de tota Europa i fins i tot de més enllà de les seves fronteres per potenciar mesures en prevenció de residus i conscienciar sobre la producció de residus i, a la vegada, crear un lligam entre persones procedents de contextos diferents i amb punts de vista també diferents.

L'Escola de Natura de Parets del Vallès ha estat un dels diversos ens locals i entitats que han conreat el seu bosc de la vida durant la Setmana.


 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OrientalParets

Relacionats

Article

Els veïns i veïnes de Parets del Vallès ja poden demanar el servei de recollida de mobles a domicili a través de l’App Parets.

Article

Abans de la implantació del sistema Porta a Porta, el percentatge de recollida selectiva de residus era del 45 %.

Article

Les parades del Mercat Municipal proposen accions de millora per reduir l'ús d'envasos de plàstic d’un sol ús.

Butlletí