Trio la copa. Em cuido a mi i al medi ambient

08/06/2021 - 09:00

L’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès impulsa una campanya per promoure l’ús de la copa menstrual entre les joves de 16 a 20 anys de Sant Cugat

Trio la copa: em cuido a mi i al Medi Ambient” vol conscienciar sobre els diversos beneficis en el seu ús i alhora busca normalitzar la menstruació com a un procés saludable i lliure de tabús

’Ajuntament posa en marxa la campanya de promoció de la copa menstrual “Trio la copa: em cuido a mi i al Medi Ambient”, coincidint amb el Dia Mundial de la Higiene Menstrual, que se celebra el 28 de maig.

La finalitat és oferir eines que permetin una vivència més positiva de la menstruació, empoderar les persones menstruants a l’hora de prendre decisions en relació al propi cos i conscienciar del canvi que pot generar l’ús de la copa menstrual, també, a escala mediambiental. 

Desestigmatitzar la menstruació d’atribucions com brutícia o malaltia és també un dels objectius de la campanya, que pretén que s’entengui com a indicador de salut. A més a més, la campanya pretén promoure l’ús de la copa menstrual entre les persones joves del municipi, i prendre consciència sobre els beneficis que genera l’ús individual de la copa respecte a la reducció de residus, la promoció salut sexual, garantir drets sexuals/reproductius i l'estalvi econòmic respecte altres productes

També es vol fer prendre consciència sobre els beneficis que genera l’ús de la copa a nivell comunitari, donar a conèixer els recursos especialitzats de la ciutat que ofereixen servei d’acompanyament a les joves, i lluitar contra la pobresa menstrual.

Inicialment, la comunicació va adreçada especialment a persones joves del municipi, entre els 16 i els 20 anys, tot i que s’hi podrà acollir la resta de la ciutadania.

Un total de 3.172  joves rebran a casa informació sobre el cicle de xerrades/tallers on s’explicarà els beneficis de l’ús de la copa i les recomanacions per a la seva correcta utilització, així com aconseguir-la.

Les xerrades, amb inscripció prèvia, són a càrrec dels professionals del Centre Jove d’Atenció a les Sexualitats (CJAS) i es faran al Casa Torreblanca. 

L’Ajuntament ha adquirit per aquesta primera acció 500 copes, que també es podran recollir en serveis especialitzats municipals. 

També s'han elaborat uns adhesius que es posaran als banys dels equipaments municipals per indicar els espais on poder netejar la copa menstrual de forma privada.

Per a més informació, podeu consultar el web de l’Oficina Jove.


 

Municipis: 
Vallès OccidentalSant Cugat del Vallès

Relacionats

Article

Elaborat conjuntament pel CIDOB, Ideograma i ISGlobal, contribueix al debat sobre quin tipus d’accions són necessàries per doblegar la COVID-19 i millorar la governança internacional.

Article

Granollers se suma al repte de protegir el planeta i estrena una nova web on poder consultar tots els eixos d’actuació de la ciutat en relació als objectius de desenvolupament sostenible (ODS) marcats per l’Agenda 2030 de les Nacions Unides.

Article

La novel·la gràfica Redibuixar Barcelona es recolza en l’evidència científica per tractar temes com la contaminació atmosfèrica, el soroll o el sedentarisme a la ciutat

Butlletí