Torna el servei R-bici a Ripollet, que s'allarga fins als mes de novembre

14/05/2018 - 08:49

Ha començat de nou el servei de lloguer gratuït de bicicletes a Ripollet, l'R-Bici, un servei que, gràcies a l'augment en la demanda que s'ha anat produint, enguany amplia la seva durada de fins arribar als 6 mesos, acabant el 9 de novembre.

El mòdul de lloguer de bicicletes està ubicat al costat de la via ciclable del marge esquerre del riu Ripoll, al costat del parc del mateix nom. Aquest servei consisteix en el lloguer de bicicletes velles reciclades donades per la ciutadania. Les persones usuàries dipositen el seu document d'identificació i poden llogar gratuïtament una bicicleta per unes hores.

Les persones contractades per aquest servei s'encarregaran dels treballs administratius per mantenir aquesta prestació així com els treballs de posada a punt i reparació de les bicicletes. En aquest sentit, des de l'Ajuntament de Ripollet es fa una crida a totes aquelles persones que tinguin bicicletes en desús que no les utilitzin, o les seves peces, perquè les cedeixin al mòdul del R-bici per tal de millorar el servei de préstec i fomentar la reutilització. El servei estarà obert els dijous de 8 a 12 hores i de 18 a 21 hores i els divendres, dissabtes i diumenges de 8.30 a 12 hores i de 18 a 21 hores

Amb la posada en funcionament d'aquesta prestació es pretén millorar la mobilitat dels ciutadans de Ripollet així com millorar la seva qualitat de vida i promoure el coneixement de la natura, ja que gran part del carril apte per l'ús de les bicicletes recorre pel camí de la serra, al costat dels terrenys del Pla de Reixac de Montcada; per l'interior del parc dels Pinetons fins a la Casa Natura, i pel marge del riu Ripoll.

Millores i ampliació del carril bici

Aquest any s'estant duent a terme tasques de renovació de la pintura, senyalització i la protecció de gran part de les vies ciclables del municipi i s'està millorant el seu accés en alguns punts. Per altra banda aquest any s'iniciaran les obres de la connexió pavimentada del carril per a bicicletes del marge esquerre del riu Ripoll que connectarà amb Montcada i les obres del carril per a bicicletes que transcorrerà per la zona verda del costat Torrent Tortuguer i connectarà amb el polígon Can Salvatella, de Barberà del Vallès. A més d'aquests trams, també es realitzarà la connexió amb Cerdanyola pel carrer de l'Estació. 

Categories: 
Municipis: 
Vallès OccidentalRipollet
Etiquetes: 

Relacionats

Notícia

Més de 600 infants de 5è i 6è de primària acompanyats de 45 mestres de 10 escoles de Sant Cugat han disputat la 2a edició de la Pedalada Escolar. Una pedalada amb caire clarament formatiu i potenciadora de la mobilitat sostenible. La iniciativa vol promoure la pràctica d'aquest esport com a font de salut i de relació social entre els escolars.

Article

Nou equips formats per alumnat de formació professional d'arreu de Catalunya han dissenyat, construït i posat a prova en un traçat urbà els seus prototips de vehicles elèctrics

Article

El servei R-Bici consisteix en el lloguer de bicicletes velles reciclades, les quals han estat donades per la ciutadania. L'any 2018, durant el període de funcionament del R-Bici, es van donar d'alta un total de 583 usuaris i es van realitzar 1.497 préstecs.

Butlletí