Torna a Sitges la iniciativa europea de sensibilització ambiental Let’s clean up Europe

27/04/2023 - 09:08

Del 3 al 7 de maig, es realitzaran activitats de neteja d'espais naturals per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen a la natura.

En el marc de la iniciativa europea Let’s clean up Europe, el Centre d’Estudis del Mar, l’equipament d’educació ambiental de la Diputació de Barcelona, ha programat per al diumenge 7 de maig dues accions de neteja a Sitges per conscienciar sobre la quantitat de deixalles que es llencen a les platges i al mar i el seu impacte sobre el medi marí. Aquestes activitats compten amb la col·laboració de l’Ajuntament de Sitges, el Festival Jardins de Terramar i la Federació Catalana d’Activitats Subaquàtiques (FECDAS).

Una de les accions es realitzarà a les platges de la Barra, Terramar, les Anquines i Cellerot, on les persones participants netejaran la sorra de plàstics i d’altres petits residus, com envasos, papers i burilles de cigarret. L’organització facilitarà guants i sacs per a la recollida. L’activitat, oberta a tots els públics, es desenvoluparà entre les 10 i les 13 h. Es recomana portar roba i calçat còmodes, gorra i crema solar. Per participar-hi, cal inscripció prèvia mitjançant formulari.  

Paral·lelament, es durà a terme l’acció de neteja del fons marí del tram litoral situat davant del Centre d’Estudis del Mar. Per participar-hi, cal disposar de la titulació mínima de bussejador d’1 estrella o equivalent (Open Water Diver) i comptar amb una assegurança per a activitats subaquàtiques. L’organització proporcionarà ampolles d’immersió, ploms i sacs per recollir les deixalles. L’activitat no inclou la resta de material, com vestit de neoprè, màscara subaquàtica, aletes o reguladors, entre altres. Les persones interessades a participar en aquesta acció han de formalitzar inscripció.

D’altra banda, en el marc de Let’s Clean Up Europe, l’Ajuntament de Sitges ha programat per al 3, 4 i 6 de maig altres activitats de neteja d’espais naturals adreçades a instituts i ciutadania.


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafSitges

Relacionats

Article

49 equips participants i gairebé 20.000 € recaptats per entitats ambientals a la 6a edició de la cursa de plogging per excel·lència a Catalunya. Gràcies als participants s'ha alliberat una tona de deixalles a l’espai natural d’Osona pel que han passat.

Article

L’Ajuntament de Sitges compleix la norma ISO en el control de petjada de carboni dins dels límits de sostenibilitat.​

Article

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

Butlletí