Todera dona el tret de a la campanya "Uneix-te al zero

03/10/2021 - 08:00

Amb l'inici del curs escolar L'Ajuntament de Tordera ha donat el tret de sortida a la campanya "Uneix-te al zero". Enguany, des de l'Ajuntament de Tordera es vol fer un pas més i començar a treballar per la minimització de residus, per aquest motiu s'inicia una campanya dirigida a la reducció dels residus des de tots els àmbits.

Els objectius principals de la campanya són reduir les tones de plàstic d’un sol ús que acaben al contenidor de residus valoritzables, fomentar la recollida selectiva, reduint la deposició de residus valoritzables que arriben al dipòsit controlat, així com impulsar i assolir una nova cultura del consum amb hàbits baixos en residus, alineada amb els objectius Tordera 2030. 

La campanya es desenvoluparà en diferents fases i iniciatives. La primera tindrà lloc a través de les escoles. La regidoria de Medi Ambient està fent arribar tots els centres educatius carmanyoles de bambú i Boc"n"rolls de roba per a tot l'alumnat de Tordera. La voluntat d'aquesta acció és que les famílies l'utilitzin diàriament i així reduir l'ús del plàstic, el paper film i el paper d'alumini  per als esmorzars, dinars i/o berenars dels alumnes. 

La segona fase de la campanya estarà destinada al comerç local, amb la mateixa voluntat de reducció del volum de residus i dotar-les de material perquè puguin distribuir entre els seus clients. Finalment, a finals d'aquest mes de setembre la campanya s'acompanyarà de l'exposició a l'aire lliure  "Menys plàstic, més vida". La instal·lació preten sensibilitzar la població sobre l’impacte ambiental dels plàstics en el medi marí i per reduir-ne l’ús. La mostra és una producció de l’Agència Catalana de l’Aigua amb la col·laboració de la Diputació Barcelona.

L’exposició presenta la problemàtica ambiental generada per l’ús generalitzat i inadequat dels plàstics i s’estructura en sis blocs temàtics: Plastic Paradise; Polseres d’aigua; Sopa de mar; Esports Nàutics; Un món de plàstic i Alternatives Sostenibles. 


 

Categories: 
Municipis: 
MaresmeTordera

Relacionats

Article

El projecte Orgànica circular Mataró aprofita les restes de menjadors escolars com adob dels cultius de les Cinc Sénies

Article

Mataró implanta una plataforma informàtica per millorar el seguiment del contracte de recollida de residus i neteja

Butlletí