Teulades de pissarra natural que són panells solars

26/06/2011 - 00:00

Què sóc? THERMOSLATE és un panell solar tèrmic de roca de pissarra natural patentat que uneix l'aprofitament de l'energia solar amb integració arquitectònica. Es pot utilitzar a la coberta i també a la façana dels edificis.

És una solució integrada que permet la producció d'energia per ACS (Aigua Calenta Sanitària) i calefacció, necessària per respectar l'estètica arquitectònica i complir amb les estrictes normatives d'edificació en temes d'eficiència energètica. És de fàcil muntatge i té un manteniment pràcticament inexistent.

Guardonat amb el 1er Premi Nan com a Millor Material de Construcció a la categoria de Climatització.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

Materials: La pedra de pissarra és una roca metamòrfica d'origen sedimentari amb aquestes propietats naturals: impermeabilitat, resistència, durabilitat, versatilitat i inèrcia tèrmica. THERMOSLATE aprofita totes aquestes qualitats de la pròpia pissarra per crear un panell solar tèrmic.

A Espanya, Cupagroup lidera des de fa 40 anys el mercat mundial de l'extracció de pissarres amb 27 canteres pròpies. Ofereixen detalladament informació del seu origen, garanteixen l'extracció sostenible i amb les quantitats permeses per l'aprofitament sostenible de les reserves de pissarra.

Eliminació: Pel procés disposen de tecnologies menys contaminants a part de contar amb plantes de reciclat de residus.

Però... No especifica els altres materials que componen el producte THERMOSLATE, d'on els treuen? Són sostenibles o reciclables? En aquest sentit, s'ha de millorar tot el cicle del producte.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

El tema del concurs és “OBJECTIU ZERO RESIDUS. REDUÏM, RECICLEM, REUTILITZEM”.

Article

L'AMAP i AEOPAS llencen una campanya de sensibilització adreçada a la ciutadania per a promoure l'ús responsable de l'aigua a les llars.

Article

La Diputació de Barcelona ha presentat el mapa amb el grau de vulnerabilitat a la sequera dels boscos de la Xarxa de Parcs Naturals, que mostra que el 29% veuran agreujats de forma significativa la mortalitat per estrès hídric entre els anys 2040 i 2050.​

Butlletí