Teulades de pissarra natural que són panells solars

26/06/2011 - 00:00

Què sóc? THERMOSLATE és un panell solar tèrmic de roca de pissarra natural patentat que uneix l'aprofitament de l'energia solar amb integració arquitectònica. Es pot utilitzar a la coberta i també a la façana dels edificis.

És una solució integrada que permet la producció d'energia per ACS (Aigua Calenta Sanitària) i calefacció, necessària per respectar l'estètica arquitectònica i complir amb les estrictes normatives d'edificació en temes d'eficiència energètica. És de fàcil muntatge i té un manteniment pràcticament inexistent.

Guardonat amb el 1er Premi Nan com a Millor Material de Construcció a la categoria de Climatització.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Perquè?

Materials: La pedra de pissarra és una roca metamòrfica d'origen sedimentari amb aquestes propietats naturals: impermeabilitat, resistència, durabilitat, versatilitat i inèrcia tèrmica. THERMOSLATE aprofita totes aquestes qualitats de la pròpia pissarra per crear un panell solar tèrmic.

A Espanya, Cupagroup lidera des de fa 40 anys el mercat mundial de l'extracció de pissarres amb 27 canteres pròpies. Ofereixen detalladament informació del seu origen, garanteixen l'extracció sostenible i amb les quantitats permeses per l'aprofitament sostenible de les reserves de pissarra.

Eliminació: Pel procés disposen de tecnologies menys contaminants a part de contar amb plantes de reciclat de residus.

Però... No especifica els altres materials que componen el producte THERMOSLATE, d'on els treuen? Són sostenibles o reciclables? En aquest sentit, s'ha de millorar tot el cicle del producte.

Etiquetes: 

Relacionats

Article

L'edició d'enguany se celebrarà del 16 al 22 de setembte de 2022.

Article

El planeta, en números vermells: ja ens hem polit els recursos naturals de tot l'any. Aquest any comencem a viure de crèdit un dia abans que l'anterior, i ja hem deixat enrere la recuperació que va suposar la frenada del consum per la pandèmia

Article

Butlletí