Tens energia per no parar mai de jugar?

05/12/2010 - 00:00
Què sóc?  Mecanic Solar Kit 6x1 consisteix en un paquet educatiu de construcció per a crear 6 models diferents de joguines mecàniques (molí de vent, avió, vaixell, gos, cotxe i avió giratori) que es mouen amb energia solar. És a dir, sense piles, ni bateries, ni necessitat d'endollar a la corrent elèctrica. El kit inclou instruccions, 33 peces, unes alicates, un panell solar i un motor. Resulta ideal per a nens a partir de 8 anys.

En quina/es fase/s sóc més sostenible? Per què?
Ús. Funciona amb energia solar, per tant amb energia renovable. Aquest és per tant és el seu punt fort. Cal ressaltar, també, el seu paper educatiu i sensibilitzador, no només dels més petits sinó també dels adults del seu entorn que segur que també hi volen jugar.

Però... Aquestes idees han de resultar globals i incloure altres aspectes ambientals en totes les fases del seu cicle de vida com l'ús de materials sostenibles, reciclats i reciclables; la seva durabilitat i fàcil manteniment; la seva producció local; etc. Aquests aspectes no han estat tractats de manera explícita en aquesta joguina i per això no podem parlar d'una joguina ecodissenyada. Tanmateix, resulta una bona opció de regal, ara que s'apropa el Nadal, tant per als més petits com per als més grans. Aprendre jugant està assegurat, i en aquest cas, a més, la sostenibilitat n'és un valor afegit.

Etiquetes: 

Relacionats

Article
Recomanació per Sant Jordi 2024

Contra la sostenibilitat és el darrer llibre publicat per Andreu Escrivà​

Article

La Mancomunitat Penedès-Garraf inicia una campanya per abordar la problemàtica del residu tèxtil als municipis del territori. Amb la campanya "Està de Moda", es busca informar i conscienciar sobre la importància de reduir, reutilitzar i reciclar les peces de roba per mitigar l'impacte ambiental.

Butlletí