Tarragona inicia la campanya de fauna marina

16/05/2022 - 22:47

L’Ajuntament de Tarragona ha presentat la nova edició de la campanya de fauna marina, amb l’objectiu d’incentivar el compromís social vers la protecció de la fauna i donar a conèixer la biologia dels animals marins, com identificar els seus rastres o com actuar en cas de detectar-los.

La consellera de Medi Ambient, Eva Miguel, ha explicat que “després de la posta de 99 ous de tortuga careta a la platja del Miracle l’any passat, hem  decidit iniciar abans la campanya i també hi hem incorporat noves activitats i oportunitats de participació”. El pressupost per a la campanya de fauna marina és de 15.000 euros. 

En primer lloc, la campanya obrirà un cicle de formacions dirigides tant a centres educatius i de lleure, com al públic en general. En aquest sentit, s’incidirà en el procés educatiu dels més petits mitjançant xerrades informatives, en escoles i casals d’estiu municipals, que incorporaran divers material divulgatiu dissenyat, específicament, entorn la tortuga careta. En aquest sentit, s’ha reeditat un quadern pels infants, amb una tirada de 1.500 exemplars.  

Per altra banda, les formacions obertes al públic profunditzaran en la biologia i ecologia de la fauna marina, en sessions presencials, i oferiran sortides pràctiques (a platja) en les quals s’efectuaran transsectes de seguiment i albirament. Les formacions obertes al públic, seran gratuïtes i aptes per a totes les edats. El procés d’inscripció s’iniciarà la primera setmana de juny de 2022, a través de les xarxes socials de l’Ajuntament.

L’Ajuntament, com en altres ocasions, posarà en marxa el programa de voluntariat amb la col·laboració de les entitats ambientals: GEPEC, La Sínia, Greenpeace - Tarragona, Ecologistes en Acció, GATA, Salvem la Platja Llarga. En la presentació, Andrea Córdoba, membre de La Sínia i representant de les entitats ambientals ha “agraït a l’ajuntament el suport al voluntariat” i ha fet una crida a la ciutadania a sumar-se a la campanya.  

Cal recordar, que en cas de veure un animal marí o els seus rastres cal trucar als inici 112. 

 

Des de l’any 2015 

Des de l’any 2015, el Departament de Medi Ambient impulsa la Campanya de Fauna Marina al municipi de Tarragona. Des de l’inici, la campanya s’enfoca al seguiment de la presència d’animals marins com els dofins, les tortugues o, fins i tot, les balenes en el litoral tarragoní. 

L’any 2021, la posta de fins a 99 ous de tortuga careta (Caretta caretta) a la platja del Miracle, va despertar un alt interès en el conjunt de la ciutadania i, com a deriva, un augment de les sol·licituds de col·laboració en la campanya. Aquest juliol, està previst que s’alliberin a Tarragona una quarantena de tortugues del niu del Miracle que van ser traslladades al CRAM. 


 

Municipis: 
TarragonèsTarragona
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Tarragona finalitza els treballs de restauració ecològica de la ribera del tram baix del riu Francolí. És un dels 18 projectes guanyadors dels pressupostos participatius i ha permès desbrossar la zona i crear un itinerari de natura i descobriment del riu.

Notícia

L’acord permetrà la gestió, restauració i conservació d’aquest espai natural a tocar de la desembocadura del riu Gaià.

Article

El Ple aprova el projecte per a la instal·lació de plaques fotovoltaiques, una planta de cogeneració i punts de càrrega de vehicles.

Butlletí