'Sst', el silenci al transport públic ajuda a prevenir la Covid-19

Font: TMB

26/04/2021 - 08:00

L'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els operadors del transport públic, entre els quals TMB, realitzen l'acció ‘Sst’, que convida a mantenir el silenci com a mesura addicional de protecció

Algunes de les mesures de prevenció contra la Covid-19 al transport, com ara l'ús de la mascareta, la higiene de mans o no consumir aliments ni begudes, estan àmpliament interioritzades i les compleixen la majoria d’usuaris. Altres de més recents, com la recomanació de no parlar (ni en instal·lacions ni en vehicles) poden oblidar-se quan viatgem acompanyats o ens sona el mòbil.

Per reforçar el seguiment d'aquesta mesura preventiva, l'Autoritat del Transport Metropolità (ATM) i els operadors han posat en marxa la campanya Al transport públic, Sst. L’onomatopeia busca sensibilitzar sobre la protecció vers els contagis que comporta estar en silenci, ja que no s’emeten aerosols. Els aerosols són petites gotes que exhalem, sobretot al parlar, i que, segons nombroses investigacions, suposen un risc de transmissió del coronavirus.

La campanya estarà present a les xarxes de TMB i de la resta d’operadors del transport públic. El lema va acompanyat de la consigna “Nosaltres i tu fem #UnViatgeSegur”, sobre la necessitat de la participació de tots per protegir-nos i protegir els altres de la pandèmia. L'ATM ha emès un comunicat sobre l'acció Sst.


 

Relacionats

Article

Del 25 al 27 de gener del 2024 es va celebrar el Congrés Nacional d'Educació Ambiental. A la web del Congrés teniu disponibles les gravacions de la sessió virtual, la inauguració i les taules rodones.

Article

Jornades de portes obertes per visitar estacions de potabilització d’aigua i dessalinització, depuradores, plantes de regeneració, i també estacions, radars i altres equipaments meteorològics. 

Butlletí