Sitges controla la petjada de carboni

01/01/2024 - 09:00

L’Ajuntament de Sitges compleix la norma ISO en el control de petjada de carboni dins dels límits de sostenibilitat.​

L’Ajuntament de Sitges ha obtingut el certificat d’acompliment de la norma ISO en petjada de carboni d’emissions directes i indirectes de les activitats en dependències i serveis municipals. Aquesta normativa quantifica i verifica les emissions i contribueix a la protecció climàtica, centrada en la sostenibilitat.

La regidora de Transició ecològica, Carme Gasulla Blanco, va rebre aquesta acreditació el passat dijous a les dependències municipals de Les Pruelles. La regidora Gasulla posa en valor que “és un certificat que tenen molt pocs ajuntaments i que ratifica el compromís que Sitges té en la reducció d’emissions de CO₂ i per tant contribueix de manera decidida a les mesures en front del canvi climàtic”.

La regidoria d’Acció ambiental i Transició ecològica ja està executant un pla per instal·lar plaques fotovoltaiques a les cobertes dels edificis municipals, per tal de generar energia solar que pugui donar servei a aquestes instal·lacions. En alguns casos, fins i tot podrà aportar part d’aquesta energia a comunitats energètiques de Sitges.

 


 

Categories: 
Municipis: 
GarrafSitges
Etiquetes: 

Relacionats

Article

Deu escoles de Vilanova i la Geltrú disposen d'estacions meteorològiques per mesurar i prendre consciència del canvi climàtic. S'han lliurat en el marc de l'escola de formació sobre adaptació climàtica del projecte SCORE.

Notícia

L’objectiu del procés és recollir opinions i idees per adaptar el verd urbà a l’actual situació climàtica

Article

La coberta de l’edifici acull 500 metres quadrats de plaques solars que generen energia per al centre educatiu i per a la futura Comunitat energètica de Sitges

Butlletí