Sistema de reutilització de l’aigua sobrant a València

Font: La Veu
14/03/2016 - 09:25

La piscina del poliesportiu municipal del barri de Natzaret de València incorporarà un sistema de reutilització de l’aigua sobrant per a destinar-la al reg de les pròpies instal·lacions esportives del poliesportiu.

Este projecte pilot forma part del projecte europeu Transition Cities, que aglutina set ciutat europees -Birmingham, Breslau, Budapest, Castelló, València, Frankfurt i Mòdena-, les quals estan treballant dins del context de la lluita contra el canvi climàtic.
 
Transition Cities tracta d’identificar les barreres en energia, transport i edificació de les ciutats que impedixen fer la transició cap a un model d’emissions zero. El projecte que durà a terme l’empresa Genera Quatro a Natzaret busca l’ús sostenible de l’aigua al centre esportiu d’este barri. El sistema consistix a reutilitzar l’aigua de la piscina quan es renova ja que, fins ara, s’envia al clavegueram. D’esta manera se li dóna un segon ús en el reg dels camps de gespa de les instal·lacions esportives. L’enginyer de Genera Quatro, Vicente Pérez, explica que la quantitat d’aigua renovada cada dia en una piscina és de 21 m3 per a garantir els estàndards de qualitat, la qual cosa suposa que es podrien reutilitzar a l’any 7.665 m3.
 
El vicepresident d’InnDEA i regidor d’Innovació, Jordi Peris, ha destacat el “clar esperit emprenedor d’este projecte, així com la vocació per la innovació social, sempre des de la perspectiva de la importantíssima lluita contra el canvi climàtic. Iniciatives com esta de la Fundació InnDEA, que compta amb el suport de Climate-KIC, són molt necessàries per a aconseguir que València s’adapte a les necessitats dels ciutadans des d’una perspectiva d’innovació i sostenibilitat”.


Categories: 

Relacionats

Article

L’aigua prové de la depuradora de Sabadell i arriba al municipi en camions cisterna. Properament s’espera poder fer ús també de l’aigua de la depuradora del Prat de Llobregat

Article

Montmeló disposa d’un servei públic d’abastament des de 1957 amb un model de gestió directa de forma continuada. L’any 2015 es posava en funcionament el dipòsit del Turó de la Bandera de Montmeló que va permetre millorar el subministrament d'aigua a Montmeló i Parets. Les obres, acordades en un conveni entre el Govern català i els dos ajuntaments l'any 2009, van anar a càrrec de l'empresa ATL, concessionària de la Generalitat.

Article

110 nous sensors per reforçar la detecció de fuites i fraus a la xarxa d’abastament d’aigua a Tarragona. Ematsa compta amb un rendiment hidràulic del 85%, la mitjana catalana se situa en el 78%​

Butlletí