Sensibilitzar la ciutadania sobre la importància de mantenir el bosc net a Pallejà

10/07/2018 - 12:50

Els residus recollits durant una jornada de neteja a Pallejà formen part d’una exposició temporal a la plaça del Castell

En el marc de la campanya municipal de civisme “Més herois, més civisme, més Pallejà”, aquest mes de juny es treballa per a conscienciar la ciutadania sobre la importància de mantenir net el nostre espai forestal. Amb aquest objectiu, el passat 3 de juny una vintena de voluntaris i voluntàries, amb el suport de l’Ajuntament, van participar en una jornada de neteja del bosc durant la qual van recollir uns 1.000 quilos de residus. Entre aquests hi havia, per exemple, bosses de plàstic, burilles de cigarreta, llaunes, ampolles de vidre, runa i fins i tot plaques d’uralita que, recordem, és un material d’alt risc contaminant per les vies respiratòries i que necessita un tractament especial.

En aquesta línia, els residus recollits no s’han llençat sinó que se’ls hi ha volgut donar més visibilitat i actualment formen part d’una exposició temporal que s’ha instal·lat a la plaça del Castell i que durarà unes setmanes. Així mateix, s’han editat uns targetons informatius que es poden trobar als equipaments municipals on s’indiquen les normes que cal seguir quan es va al bosc.

La campanya municipal de civisme es va iniciar el passat mes de febrer. Des d’aquesta data s’ha incidit també en altres comportaments incívics com l’abandonament dels trastos vells, les recollides dels excrements d’animals i la bona convivència durant les festes populars.


 

Categories: 
Municipis: 
Baix LlobregatPallejà

Relacionats

Article

L'Agència de Residus de Catalunya ha publicata aquest vídeo amb les experiències catalanes de taxa justa aplicada a la gestió dels residus municipals.

Article
Va ser el primer municipi amb aquest sistema a Catalunya

Actualment, Tiana està posicionat com el poble de l’Àrea Metropolitana de Barcelona amb el percentatge més elevat de recollida selectiva.

Article

El projecte té la finalitat de millorar la connexió entre el riu i la seva gent

Butlletí