S'engega el projecte Joguines Vives

11/04/2019 - 08:00

La fusta tractada (pintures, coles…) és poc reciclable, tot i que és un material durable, noble, amb un alt valor per part de les famílies consumidores, i fàcilment reparable.

Espai Ambiental Cooperativa acaba d’engegar el projecte ‘’Joguines Vives. Estudi  i prova pilot de preparació per a la reutilització de joguines de fusta destinades al rebuig’’ amb el suport de l’Agència de Residus de Catalunya, en col·laboració amb L’Hospital de les JoguinesFormació i Treball i la Fundació ENT.

El projecte estudiarà i realitzarà una prova pilot centrada en reparar i posar a la venda generalista joguines de fusta (trencades o que no estan en bon estat) que actualment no es poden posar a la venda, ni es donen a entitats socials i que, per tant, acaben al rebuig.

Context actual

Actualment hi ha una extensa xarxa de recollida de joguines a la ciutat de Barcelona, però a molts altres municipis de Catalunya no existeix. Les empreses socials que recullen joguines, reutilitzen només les que estan en bon estat: es vénen a botigues de segona mà o es fan donacions a serveis socials; però en general les que arriben brutes o que els manca alguna peça es destinen a rebuig o, en el millor dels casos, se’n reciclen els materials, donat l’elevat cost de les operacions i el poc valor en el mercat.

Objectius

Amb aquest projecte es definirà una estratègia comunicativa al voltant de la sensibilització de les famílies en relació al consum responsable de les joguines, com a continuació del nostre projecte ‘’La vida de les Joguines’’; s’estimarà l’impacte ambiental de la reutilització; es determinarà la reducció de la petjada de carboni derivada de la reincorporació al mercat d’aquestes joguines (economia circular), respecte a la seva fabricació i tractament com a residu; i es realitzarà un pla de negoci per a comprovar la viabilitat de la venda de joguines de segona mà, i si és reproduïble a altres territoris.


 

Categories: 
Municipis: 
BarcelonèsBarcelona

Relacionats

Article

Cooperasec ha impulsat aquesta iniciativa que promou l'ús compartit entre el veïnat d'objectes, com una aspiradora o una tenda de campanya, per potenciar el consum responsable i el residu zero

Article

La tercera edició dels premis Mercabarna Paco Muñoz contra el malbaratament alimentari ha rebut la participació de 7 iniciatives de diferents entitats, associacions i empreses. 

Aquest any s'han guardonat dos projectes en l'àmbit de la Prevenció del Malbaratament Alimentari i la Innovació Social, quedant deserta la categoria d'Innovació Tecnològica.

Butlletí