Santpedor consolida el porta a porta amb un 70% de reciclatge

17/06/2016 - 11:22

Santpedor va reciclar un 70% de les deixalles al 2015, en la línia del què va fer al 2014. La xifra arriba al 80% -el doble de la mitjana a Catalunya, que és del 40%- si comptem tots els residus que els santpedorencs porten directament a la deixalleria per ser reciclats.

Són dades que va fer públiques l’ajuntament ahir coincidint amb la l’inici de la XI Festa de la Flor i el Reciclatge, un esdeveniment organitzat per l’ajuntament per agrair als veïns la seva contribució al reciclatge donant-los una flor. D’entre aquestes dades destaca la disminució dels residus generats en un 1,6% respecte al 2014. Es van reciclar 2.187 tones de deixalles.

Des del consistori valoren positivament els números però aspiren a més, i per això volen millorar la recollida dels residus orgànics i el rebuig. Per fer-ho es volen canviar els contenidors actuals d’orgànica per uns de “reixats i transpirables”, i animar els santpedorencs autilitzar bosses compostables enlloc de les bosses habituals de plàstic que es fan servir per llençar-hi la fracció orgànica.

La recollida porta a porta a Santpedor

Sota el lema "Santpedor redueix i recicla més" s'informa al ciutadà sobre el funcionament del servei de recollida selectiva porta a porta.

Cada dia de la setmana cal treure davant de casa una fracció diferent dels residus segons el calendari establert. El vidre és la única fracció que cal dipositar-la directament en el contenidor que hi ha al carrer. Cal treure la matèria orgànica al carrer amb el cubell de 25 litres i la resta de residus amb bossa. Cal deixar-los al carrer a partir de les 20:00 del vespre. La recollida comença a les 23h. Veure el díptic informatiu per a més informació. 


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Notícia

El sistema porta a porta, que es va posar en funcionament el passat 20 d'octubre, dona els primers fruits. L'Ajuntament d'Avinyó ha presentat les dades són el resultats de la separació selectiva de residus corresponents al novembre de 2018, primer mes de la completa implantació del sistema porta a porta al municipi.

Notícia

El Consell Comarcal i l’Ajuntament consideren un èxit el primer any d’implantació del sistema de recollida de residus porta a porta a Verges. El municipi se situa al capdavant de les poblacions catalanes que més reciclen, amb un índex del 90% i amb una qualitat de l’orgànica del 99,41% davant del 35% de reciclatge que s’assolia amb el sistema anterior.

Notícia

Aquesta ciutat serà el primer nucli on s'aplicarà i per això l'Ajuntament ha posat en marxa un programa d'informació prèvia als ciutadans. El nou servei porta a porta es complementarà amb dues actuacions futures: la creació de tres àrees d’aportació de residus controlades i vigilades a ubicacions clau a les rondes i un nou contracte de recollida de reciclatge.

Butlletí