Santpedor consolida el porta a porta amb un 70% de reciclatge

17/06/2016 - 11:22

Santpedor va reciclar un 70% de les deixalles al 2015, en la línia del què va fer al 2014. La xifra arriba al 80% -el doble de la mitjana a Catalunya, que és del 40%- si comptem tots els residus que els santpedorencs porten directament a la deixalleria per ser reciclats.

Són dades que va fer públiques l’ajuntament ahir coincidint amb la l’inici de la XI Festa de la Flor i el Reciclatge, un esdeveniment organitzat per l’ajuntament per agrair als veïns la seva contribució al reciclatge donant-los una flor. D’entre aquestes dades destaca la disminució dels residus generats en un 1,6% respecte al 2014. Es van reciclar 2.187 tones de deixalles.

Des del consistori valoren positivament els números però aspiren a més, i per això volen millorar la recollida dels residus orgànics i el rebuig. Per fer-ho es volen canviar els contenidors actuals d’orgànica per uns de “reixats i transpirables”, i animar els santpedorencs autilitzar bosses compostables enlloc de les bosses habituals de plàstic que es fan servir per llençar-hi la fracció orgànica.

La recollida porta a porta a Santpedor

Sota el lema "Santpedor redueix i recicla més" s'informa al ciutadà sobre el funcionament del servei de recollida selectiva porta a porta.

Cada dia de la setmana cal treure davant de casa una fracció diferent dels residus segons el calendari establert. El vidre és la única fracció que cal dipositar-la directament en el contenidor que hi ha al carrer. Cal treure la matèria orgànica al carrer amb el cubell de 25 litres i la resta de residus amb bossa. Cal deixar-los al carrer a partir de les 20:00 del vespre. La recollida comença a les 23h. Veure el díptic informatiu per a més informació. 


 

Categories: 
Municipis: 
BagesSantpedor

Relacionats

Article

Un any després de la implantació del nou sistema de recollida de residus, es triplica el reciclcatge. 

Notícia
La mitjana de la recollida selectiva ha estat, l’any 2018, d’un 50%

Aquest bon resultat s’explica pel canvi a models individualitzats de recollida que es van adoptar l’any passat a municipis del Berguedà i l’Anoia, com la recollida porta a porta o les àrees d’aportació tancades. La comarca que selecciona millor és Osona amb un 62%, mentre que l’Anoia i el Moianès generen residus domèstics per sobre de la mitjana de Catalunya.

Notícia

La policia, juntament amb la brigada, busca els infractors que no reciclen bé obrint les bosses de deixalles.

Butlletí